Archieven

Dit bericht is 5168 keer gelezen

LEKKERKERK – De band Avenue is voor liefhebbers van rock en blues in de Krimpenerwaard en wijde omstreken een niet weg te denken begrip. Al 57 jaar verzorgen de bandleden met enige regelmaat een muzikale avond waarbij het dak er af gaat. Vanaf het begin niet altijd onder dezelfde naam en zeker niet altijd in dezelfde samenstelling.

De formatie werd opgericht in 1963 door onder meer Ruud Groen en Wim Korendijk en presenteerde zich aanvankelijk als The Misfits. Onder die naam traden zij zelfs op in een voorprogramma van een concert van Pink Floyd.

In een gewijzigde samenstelling vervolgde de band haar optredens onder de naam Barber Greens Fantastic Collection en weer een aantal jaren later werd de naam gewijzigd in Pentonville. Uiteindelijk kozen de muzikanten in 1974 de naam Avenue en daar is sindsdien geen verandering meer in gekomen. In de samenstelling wel, want in de loop der jaren kwamen en gingen er diverse bandleden, maar het enthousiasme om mooie muziek te maken is nooit vergaan.

Covers en eigen werk
Inmiddels bestaat Avenue, the way in rock, uit vier muzikanten en een geluidsman. Martin Stikkelorum (gitaar en zang), Peter Noodelijk (gitaar), Frans de Haaer (basgitaar), Ben van de Herik (drum en zang) en Teus Versluis (geluid) hebben met elkaar nog altijd heel veel plezier in het spelen van ten minste veertig uiteenlopende nummers. Daaronder veel covers, eigen werk en akoestische muziek. “We proberen voor ieder optreden een mooie mix te maken en dat werkt nog steeds. Wij spelen met veel plezier en het publiek geniet met volle teugen!”

Een succesverhaal zou je zeggen. Een band die na zoveel jaar nog altijd aan de weg timmert en scoort bij het publiek heeft weinig reden tot klagen. Maar Avenue mist op dit moment een zanger/frontman die het publiek weet te vermaken. De vorige zanger is in juni vertrokken en sindsdien zingen Martin en Ben een aantal nummers, maar dat is niet voldoende om een avondvullend programma te verzorgen. “Dus zijn we op zoek naar een nieuwe zanger die onze band wil komen versterken.”

Mannenband
Avenue
zoekt naar een man die stevige rock- en bluesnummers voor het voetlicht kan brengen onder begeleiding van de overige bandleden. De voorzichtige vraag of het ook een vrouw mag zijn wordt niet enthousiast ontvangen. “We zijn van oorsprong een mannenband en willen dat graag zo houden. Veel vrouwen kunnen prachtig zingen, maar dan zouden we wel ons repertoire moeten aanpassen.”

Dus mannen, kun je goed zingen en spreekt het je aan om deel uit te maken van de gerenommeerde rockformatie Avenue, neem dan contact op met Ben van de Herik via 06-22667128 of zanger@avenuethewayinrock.nl. Avenue repeteert iedere donderdagavond in een eigen oefenruimte in Lekkerkerk.

Meer informatie over Avenue is te vinden op www.avenuethewayinrock.nl

Dit bericht is 5168 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief