Archieven

Dit bericht is 895 keer gelezen

rallyKRIMPEN A/D LEK – In het dagelijks leven zien vader en zoon Arie en Willem Huisman elkaar vrijwel iedere dag in hun bedrijf Storm in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel waar zij onder meer reservedelen voor scheepsdieselmotor reviseren en leveren. Ze kennen elkaar van haver tot gort en zien er niet tegenop om samen aan een autorit van 8.500 kilometer rond de Baltische Zee te beginnen.

Een tocht die hen in achttien dagen door elf landen voert met als verste punt de Noordkaap. Ze reizen in een voor twee personen krap bemeten bestelbus, waarin ze inmiddels twee bedden hebben geïnstalleerd, maar ze denken niet dat ze elkaar snurkend wakker zullen houden.

Arie en Willem hebben zich onder de naam team Namsiuh ingeschreven voor de Baltic Sea Circle 2019 – Editie NL die start op donderdag 6 juni en eindigt op zondag 23 juni in Groningen. De rally wordt ieder jaar georganiseerd door Superlative Adventure Club, kortweg SAC, die garant staat voor een ongekend avontuur die voert door wildernis en schitterende natuur naar adembenemende bestemmingen.

Routeboek
Om mee te kunnen doen moeten de deelnemers, minimaal twee per team, aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten beschikken over een voertuig dat minstens twintig jaar oud is en niet meer dan 2500,- euro mag hebben gekost. “Een auto of motor uit de tijd dat er nog echte auto’s werden gebouwd”, aldus de organisatie. De voertuigen mogen beslist niet beschikken over GPS. De deelnemers krijgen de beschikking over een uitgebreid routeboek met aanwijzingen en wegenkaarten waar ze het mee moeten doen. Snelwegen zijn verboden terrein voor de deelnemers, ze moeten hun weg zoeken over lokale wegen want “het gaat niet om snelheid maar om wilskracht en creativiteit.”

In het roadbook staan opdrachten waarmee punten kunnen worden gescoord. Wie aan het einde van de tocht de meeste punten heeft behaald wint een startbewijs voor een volgende rally. Onderweg zijn er vier momenten waarop de deelnemers elkaar ontmoeten voor een feestelijke bijeenkomst. Bij de start en finish in Groningen natuurlijk maar ook op de Noorse eilandengroep Lofoten en tijdens de Baltic States Party midden in de oerbossen van Estland.

Goede doelen
Ten slotte misschien wel de meest belangrijke voorwaarde om mee te kunnen doen. Ieder team wordt geacht een bedrag in te zamelen voor een zelf te kiezen goed doel. Dat kan op allerlei manieren. Arie en Willem hebben nu al een aanzienlijk bedrag bij elkaar door reclameruimte aan te bieden op hun bus. Er is bijna geen plekje meer vrij! Daarnaast organiseren zij op vrijdag 17 mei een benefietmiddag en avond in hun bedrijfsruimte aan de Van der Hoopstraat in Krimpen aan den IJssel met muziek van DJ Patrick, een rodeostier, karaoke, een rad van fortuin en natuurlijk veel hapjes en drankjes. Ze verwachten ten minste zo’n honderd gasten die hopelijk allemaal een duit in het zakje zullen doen.
De heren Huisman hebben drie goede doelen geselecteerd die ieder een evenredig deel van de opbrengst gaan ontvangen: De Stichting WON in Lekkerkerk, de Dierenbescherming en de Lelie zorggroep, beide in Krimpen aan den IJssel.

“Wie niet naar het benefietfestijn komt maar ons toch wil steunen kan een donatie storten op NL04RABO0134923006 ten name van W. Huisman”, nodigt Willem onze lezers uit.

Voor Arie en Willem Huisman wordt het ongetwijfeld een onvergetelijk avontuur in hun 4,5 ton wegende bus met een V8 dieselmotor. Gelukkig hebben ze daar veel verstand van dus als zich onderweg een motorisch probleem voordoet kunnen ze dat vast zelf oplossen.

Dit bericht is 895 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief