Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2234 keer gelezen

LEKKERKERK – “Het was een fantastische week”, aldus badmeester Mark Nederlof van zwembad Schuagt op de grens van Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Overdag hielden het Gemini College en het Driestar College, de twee Lekkerkerkse middelbare scholen, er hun sportdagen en in de avonduren was er weer ruimte voor de Zwemvierdaagse.

“Vorig jaar moesten we die vanwege corona afblazen, maar dit jaar kon het weer” aldus Nederlof. Meer dan honderd liefhebbers trokken hun baantjes.

Tijdens de zwemvierdaagse waren er meerdere evenementen om het programma op te leuken. Zo kwam duik- en snorkelvereniging Sepia langs met een team, was zwemvereniging De Lansingh aanwezig om het wedstrijdzwemmen en waterpolo te promoten en liet ABS mensen kennismaken met de nieuwe rage suppen.

Hoogtepunt was wel het Krimpenerwaards kampioenschap bommetje maken. Voorronden op woensdag en de finale op vrijdagavond. In de leeftijdscategorie 6/12 won Stijn met een bommetje van vijf meter, bij de 13 tot 18-jarigen was Jouri met eveneens vijf meter de beste en in de categorie 18plus ging Mark Nederlof er zelf met de ‘Roy van Leerdam wisselbeker’ vandoor. “Hij kan ten slotte iedere dag oefenen en dat betaalt zich uit”, stelde de voorzitter van de jury vast.

Kortom, zwembad Schuagt beleefde een gezellige week en dat belooft nog meer voor de rest van het seizoen,

Dit bericht is 2234 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief