Archieven

Dit bericht is 443 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De band ‘H.B. Stroll’ richt zich voornamelijk op het bewerken van oude blues en jazz uit de vorige eeuw. Zondag 11 december treden de muzikanten vanaf 15.00 uur op in gebouw De Tuyter.

“Onze fans komen overal vandaan”, vertelt zanger Hugo Boudestein (67) vol trots. Direct vult drummer Hans Bernard (68) aan dat steeds meer jongeren de muziek weten te waarderen. “Door de oude blues en jazz  zien wij veel grijze koppen in ons publiek. Dat begint langzaam te veranderen. Zo hadden we onlangs bij een optreden een jong meisje die onze muziek helemaal geweldig vond.”

Uitlaatklep
Hugo weet heel goed zijn eerste optreden:  “op veertienjarige leeftijd zong ik tijdens een schoolfeest  ‘The House of the Rising Sun’ van The Annimals.” Als geboren Lekkerkerker heeft hij geen specifieke  muzikale opleiding gevolgd. Kan ook nog steeds geen noten lezen. Wel werd vanuit thuis gestimuleerd met muziek bezig te zijn. Naast zijn drukke baan in het bankwezen is dit altijd zijn uitlaatklep geweest. Tevens tekent en leest hij graag en bezoekt regelmatig films in de bioscoop.

Liefde
De muzikale carrière van de uit Den Haag afkomstige  Bernard start als drummer om daarna dertien jaar gitaar te spelen in een commerciële band. Dertig jaar geleden maakte hij opnieuw de overstap naar het slagwerk.  Jarenlang werkte Hans in het onderwijs. Beide mannen brengen de liefde voor blues en jazz in hun radioprogramma ‘Blues and more radio’ op woensdagavond bij RTV Krimpenerwaard.  Nieuwe muziek kunnen ze ook waarderen. Echter blijft de voorkeur voor traditionele songs van de grote namen in de blues- en jazzwereld.

Los
Met gezonde spanning wordt  toegeleefd naar het optreden van komende zondagmiddag . Boudesteijn benoemt  hierbij ‘support’ Gerrit Schouwink uit Krimpen aan den IJssel. “Als ‘The Deaf Man’ komt hij de show komt stelen. Op zeer eigen wijze speelt hij Deltablues, prachtig hoe dit kan met gitaar en zang’, geniet Hugo al vooraf bij de gedachte.  Het optreden van H.B. Stroll bestaat uit twee sets. “De eerste is wat traditioneel van aard, vooral semi-akoestisch.  In de tweede set gaat we los met vooral veel elektrische muziek. “Onze gastgitarist Frans Blind kan zich dan helemaal uitleven”, geeft Bernard aan. “En zo hij speelt, zo spelen wij er ook weer op in.”

Het optreden van H.B. Stroll is zondagmiddag 11 december om 15.00 uur in Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Entree bedraagt 7,50 euro per persoon.

Dit bericht is 443 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief