Archieven

Dit bericht is 1884 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Een 34-jarige man uit Capelle aan den IJssel is vrijdagavond aangehouden op verdenking van het lek prikken van honderden autobanden in Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel. Dat meldt de politie. Een buurtbewoner tipte de politie over een verdachte situatie, waarna de man werd aangehouden.
De politie onderzoekt nog of de Capellenaar daadwerkelijk de verantwoordelijke is voor de vernielingen. Volgens de politie begon de mysterieuze bandenprikker zijn terreurbewind in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 november in de Krimpenerwaard. Die nacht werden in Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht, Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek tientallen autobanden kapot gestoken.
Een dag later sloeg de man opnieuw toe in Capelle aan den IJssel, en donderdag was het daar weer raak. De politie laat weten inmiddels minimaal 250 aangiftes binnen te hebben van mensen die ‘s ochtends hun banden lek gestoken terugvonden.

Grote inzet politie

Vanwege de grote hoeveelheid aangiftes wilde de politie de vernieler zo snel mogelijk te pakken krijgen. Tientallen agenten van verschillende afdelingen surveilleerden en postten daarom de afgelopen avonden en nachten in de gebieden waar de serievernieler toesloeg. Zij kregen daarbij versterking van onder andere Toezicht en Handhaving van de gemeente en een droneteam.
Ook buurtbewoners waren erop gebrand om de dader snel te vinden. Dankzij een tip van een van hen kon er dus een verdachte aangehouden worden. Hij wordt verhoord en er wordt onderzocht of hij degene is die verantwoordelijk is voor alle vernielingen.
met dank aan Omroep West

Dit bericht is 1884 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief