Archieven

Dit bericht is 2130 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Burgemeester Martijn Vroom heeft donderdag op de lokale veteranendag samen met het bestuur van Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel een veteranenbankje onthuld op het Raadhuisplein.

Vroom: “Het veteranenbankje is geplaatst ter ere van de Krimpense veteranen. Op dit bankje ontmoeten de veteranen niet alleen elkaar, maar ook andere inwoners. De veteranen kunnen hun verhalen hier aan ons doorvertellen. Zodat wij niet vergeten wat zij voor ons en onze vrijheid hebben gedaan.”

’s avonds was er voor de veteranen een concert in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel . De muzikanten van het Orkest Koninklijke Marechaussee traden op voor de veteranen van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

De vijftig professioneel opgeleide muzikanten van het Orkest Koninklijke Marechaussee, onder
leiding van chef dirigent kapitein Peter Kleine Schaars, zorgden voor een gevarieerd concertprogramma. De veteranen luisterden onder andere naar fanfaremuziek, maar ook naar moderne muziek uit de Veteranen Top 50. Vooraf genoten de veteranen met elkaar van de ‘blauwe hap’. Na afloop was er gelegenheid om met elkaar na te praten.

In de ochtend maakten scholieren al eerder kennis met het onderwerp veteranen. De burgemeesters van de drie gemeenten hadden diverse scholen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de landelijke première van het educatieconcert ‘De missie, ver weg en toch dichtbij’. Een meeslepend, waargebeurd verhaal van de 14-jarige Marlies en haar vader Herman, die op missie is in Afghanistan.

De leerlingen werden meegenomen in de belevingswereld van Marlies en haar vader. Vanaf het vertrek,
maar ook na thuiskomst uit Afghanistan. De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers zorgde voor de muzikale begeleiding.

Dit bericht is 2130 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief