Archieven

Dit bericht is 1313 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Bas Mul (21), voorzitter van de jongerenraad van Krimpens Belang, wil de lokale politiek in voor de jeugd (12-16 jaar) en jongeren (16-25 jaar) in Krimpen.

Ruim twee jaar geleden heeft Krimpens Belang een jongerenraad opgericht. In de afgelopen jaren heeft de fractie van de lokale partij de standpunten van deze jongerenraad meegenomen naar raadsvergaderingen. Zo hebben zij verschillende voorstellen namens Krimpense jongeren ingediend, zoals het betrekken van jongeren bij Burgernet en het uitdelen van honderd bomen aan inwoners van Krimpen.

Dit jaar wil Bas Mul zijn rol nog groter maken door zelf namens de jeugd en jongeren plaats te nemen in de gemeenteraad. In de afgelopen periode heeft Bas op verschillende manieren campagne gevoerd onder Krimpense jeugd en jongeren door op verschillende locaties met hen in gesprek te gaan over wat zij belangrijk vinden.

Oprichting Jongerenraad
In 2021 heeft Krimpens Belang een oproep gedaan onder plaatselijke jeugd en jongeren om actief mee te denken vanuit een jongerenraad. Doel van de oproep was om (het standpunt van) hen meer te betrekken bij onderwerpen die hen betreft.

Al snel gaven diverse jongeren en jeugd aan mee te willen denken; de jongerenraad van Krimpens Belang was geboren.

“Wij vinden het belangrijk dat wij met Krimpense jeugd en jongeren praten in plaats van over hen”, aldus Sethi Plaisier, fractievoorzitter Krimpens Belang.

In de afgelopen jaren heeft de jongerenraad regelmatig van zich laten horen in de gemeenteraad. “We hebben vaak overleg met de bij ons aangesloten jeugd en jongeren en vragen hen dan wat zij belangrijk vinden”, aldus voorzitter Bas Mul.

“Dit jaar wil ik een stapje verder zetten en als burgerraadslid plaats nemen in de raadszaal. Ik heb inmiddels een stevige achterban achter en naast me staan, waardoor ik de mening van de Kimpense jeugd en jongeren breed mee kan nemen. Hiermee wordt hun mening onderdeel van de besluiten over onderwerpen en dossiers die ook jongeren betreffen.

Verkiezingscampagne
In de afgelopen periode heeft Bas samen met zijn collega-bestuursleden op verschillende manieren de standpunten voor het verkiezingsprogramma van Krimpens Belang bij de Krimpense jeugd en jongeren opgehaald. Hiernaast heeft hij in de afgelopen maanden veel jeugd en jongeren opgezocht en hen gevraagd welke standpunten hij namens hen kan meenemen naar de politieke arena. In de afgelopen weken is Bas op verschillende locaties geweest, zoals sportschool MyMove, gesprekken in de wijken, speeltuinen, skatebaan, scholen en winkelcentra.

Dit bericht is 1313 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief