Archieven

Dit bericht is 3958 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL –
Ingeklemd tussen de Action en slagerij Mourik oogt de gevel van Beauty & Barbershop De Korf mooi maar bescheiden. Maar wie voor de eerste keer binnenstapt bij deze nieuwe kapsalon in winkelcentrum De Korf laat zich aangenaam verrassen. De salon is luxe ingericht en veel ruimer dan je aan de buitenkant zou verwachten.

“Voorheen was hier het magazijn van de Lidl gehuisvest en dat heeft mijn vader eigenhandig omgebouwd tot deze bijzondere kapperszaak”, vertelt eigenaar Sroer Ali vol trots. Zijn familie runt sinds 2014 een salon in Gorinchem en besloot deze zomer uit te breiden met een tweede zaak in Krimpen aan den IJssel. In De Korf vonden zij de in hun ogen perfecte locatie.

Bang dat zij in een overvolle markt terecht zouden komen was de familie Ali niet. Ook al zijn er in Krimpen enkele tientallen kapperszaken, het telefoonboek vermeldt er meer dan veertig en er zijn ook nog de nodige thuiskapsters, waren ze er van overtuigd zij dat hun onderneming er nog wel bij zou kunnen. “We zijn nu vier weken open en beslist niet ontevreden over de aanloop” stelt Ali vast.

Sociale functie
Sroer, die zelf niet knipt of kapt, hij studeert fiscaal recht, heeft daar wel een verklaring voor. “Wij zijn van oorsprong Koerden uit Syrië en daar hebben barbiers ook een sociale functie. Veel mannen gaan er meerdere keren per week heen om hun baard en kapsel te laten verzorgen terwijl ze ondertussen het lokale en wereldnieuws bespreken met de kapper en met andere bezoekers.” Die sfeer willen ze in Krimpen ook creëren en dat lukt hen tot dusverre prima. “Mannen worden hier geknipt door mannen en vrouwen door vrouwen, dat past in onze cultuur en dat wordt gewaardeerd.”

Vriendelijke prijzen
Daar komen de vriendelijke prijzen nog eens bij. Knippen en stylen kost normaal gesproken niet meer dan dertien euro en in de actieperiode ter gelegenheid van de opening tot eind van het jaar maar een tientje. Wie zijn neus- of oorhaar wil laten waxen of branden is voor drie euro al klaar.
Ook de dames die zich laten knippen, wassen, hun haar een ander kleurtje willen geven, een harsbehandeling willen of zich laten epileren met draad zijn beslist niet duur uit.

Beauty en Barbershop De Korf heeft alles in huis om een succes te worden. Vooraf een afspraak maken via (0180) 453712 is handig maar niet persé noodzakelijk. Een uitnodigende bank en verse thee of koffie veraangenaamt het wachten op je beurt. “Loop gerust binnen”, nodigt Sroer jong en oud, man of vrouw uit voor een nadere kennismaking.

Dit bericht is 3958 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief