Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1431 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Bedrijven in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel voelen zich gedupeerd door netbeheerder Stedin. Die kondigde vlak voor het weekend per brief aan komende vrijdag werkzaamheden te willen uitvoeren aan het stroomnet op het bedrijventerrein.

“Onvoorstelbaar dat Stedin dit zomaar zonder dringende reden kan maken in coronatijden”, aldus de geraakte ondernemers. Ze zijn een digitale handtekeningenactie om protest aan te tekenen tegen deze werkwijze.

Saillant detail: er is absoluut geen sprake van een urgente reden, stelt woordvoerder Marten Buijs, directeur van Gebroeders Buijs Scheepsbouw BV. “Urenlang zonder stroom kost ons als ondernemers tienduizenden euro’s. Uiteraard hebben we direct contact opgenomen met Stedin; maar het lijkt ze absoluut niet te deren. Er is vooraf geen enkel overleg of afstemming geweest. Een bizarre situatie.”

Veel bedrijven in Krimpen zijn keihard geraakt door corona, benadrukt Buijs. “Maar liefst 150 ondernemers hebben overheidssteun moeten aanvragen om het hoofd boven water te houden onder deze moeilijke omstandigheden. En uitgerekend op zo’n moment trekt Stedin als stroommonopolist urenlang de stekker uit onze bedrijven. Onvoorstelbaar!”

Buijs is een digitale handtekeningenactie tegen Stedin gestart. Hij vindt het onverteerbaar dat de overheid aan de ene kant alles op alles zet om het bedrijfsleven in coronatijd te stutten. “Hiervoor wordt veel belastinggeld uitgetrokken. Zo’n monopolist als Stedin gaat hier compleet aan voorbij en zadelt de ondernemer op met de kosten.” Buijs vraagt daarom aandacht voor de kwestie bij de lokale en landelijke politiek.

Dit bericht is 1431 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief