Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1595 keer gelezen

BERGAMBACHT – Bewoners van de Burgemeester Uilkensstraat en omgeving maken zich hard voor voor het behoud van twee beeldbepalende bomen in hun straat.

Het betreft een esdoorn en een kastanje, beiden meer dan 100 jaar oud, die staan op de twee percelen van de Burgmeester Uilkensstraat waar momenteel sloopwerkzaamheden aan de gang zijn. De buurt heeft begrepen dat de bomen gekapt gaan worden. Ze hebben daarom een hulpkreet gericht aan de lokale politiek in een poging om dit te voorkomen.

“Beide bomen staan in de officiële bomeninventarisatie van de voormalige gemeente Bergambacht genoemd als ‘waardevol en beeldvormend'”, weet Ad Struijs van de lokale partij Pro Krimpenerwaard. “Dat zijn ze ook en, net als veel anderen, zijn de bewoners er erg aan gehecht. In de ter inzage liggende omgevingsvisie van de gemeente Krimpenerwaard staat nadrukkelijk dat er vanwege de klimaatveranderingen meer groen in de gemeente moet komen. Nog een reden om ze niet te kappen.”

Aangezien de sloopwerkzaamheden op dit moment al vergevorderd zijn vrezen de bewoners voor de twee bomen en vragen ze de partijen in de raad – mits tegen de kap – nu in actie te komen.

Pro Krimpenerwaard heeft inmiddels vragen gesteld aan het college. Ze wil weten of de twee bomen inderdaad op de nominatie staan om gekapt te worden en zo ja, of ze niet binnen het plan ingepast kunnen worden of eventueel uitgeplaatst.

Struijs: “Het is afschuwelijk wederom te moeten vaststellen hoe makkelijk het college met de gezonde bomen in de gemeente omgaat en nog steeds het raadsbesluit niet nakomt om het aantal bomen minstens in stand te houden.”

Dit bericht is 1595 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief