Archieven

Dit bericht is 749 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Zes leden van Beeldhouwatelier Jetzes exposeren tot 26 oktober ruimtelijk werk in de vitrines in de Ontmoetingsruimte van De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Het gaat om Aarnout Rolloos, Ariane van der Hulst, Ger Noomen, Harry Jorissen, Mary Driessen en Trijnie van der Waal.

Ger Noomen en Harry Jorissen zijn cursisten van het eerste uur. Zij hebben na het overlijden van Louis Jetzes samen met twee andere leden het bestuur van het atelier op zich genomen. Ze maken verschillende beelden waaronder vaak strakke en geometrische vormen. Ariane van der Hulst is vanaf 2009 lid van het atelier en sinds twee jaar bestuurslid. Ze exposeert ditmaal figuratieve beelden maar heeft daarnaast ook veel abstracte beelden gemaakt.

Aarnout Rolloos, cursist van Atelier Jetzes en tevens voorzitter van de Vereniging KrimpenerKunstwaard, maakt voornamelijk intuïtieve beelden. Hij weet van tevoren nooit wat het wordt.

Mary Driessen heeft kennis gemaakt met het beeldhouwen door middel van workshops en is sinds vier jaar, op aanraden van haar buurvrouw, bij Atelier Jetzes gekomen. Ze maakt vaak vogelfiguren en torso’s.

Trijnie van der Waal is met haar 86 jaar de oudste exposant en al zeker 15 jaar lid van het atelier. Van haar zien we figuratieve beelden.

Dit bericht is 749 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief