Archieven

Dit bericht is 2336 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Na ruim tien weken stil te hebben gestaan, is de Belbus begin deze maand beperkt van start gegaan en zijn de gele bussen weer te zien in het straatbeeld van Krimpen.

Beperkt, want de Belbus volgt de aanwijzingen van het RIVM nauwgezet op -niet meer dan twee leden per bus. Bovendien worden ook nog niet alle vrijwilligers ingeschakeld, omdat ook zij zelf behoren tot de risicogroep, waarin sommigen door persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld last van suikerziekte, hun diensten nog niet draaien. Daarom rijdt de Belbus ook maar van 9.00 tot 13.00 uur.

Wel draait de Belbus al weer een bijna geheel programma voor de diverse Dagopvangcentra in Krimpen, tot grote vreugde van hun thuisfront. “Wij kregen te horen van de Dagopvang dat zij weer voorzichtig gingen beginnen en dat ook zij hadden vernomen dat het thuisfront met spanning zat te wachten tot het moment waarop de gele bus weer voor kwam rijden”, zegt Belbus-voorzitter Paul in het Veld. “Daarom hebben wij dat als eerste opgepakt en rijden wij elke dag tot 10.00 uur de leden die naar de Dagopvang vervoerd moeten worden. We hebben in die groep alleen maar blije gezichten gezien.”

Na drie weken blijkt echter de animo voor rest van de leden om hun zelfstandigheid weer op te pakken en met de Belbus op pad te gaan enigszins achter te blijven bij de verwachtingen.

“Mogelijk heeft dit te maken met de angst onder onze leden voor besmetting, alhoewel daar absoluut geen aanleiding voor is”, geeft In het Veld aan. “Wij houden ons strikt aan de regels van het RIVM: onze bemanning draagt een mondkapje en heeft handschoenen aan. Bij elke halte van een bus wordt de stoel waarop een lid heeft gezeten gedesinfecteerd en ook de gele steunstangen. Leden hoeven dus niet bang te zijn voor besmetting in de bus, want met onze voorzorgsmaatregelen is de kans op infectie echt minimaal. Wel moeten de leden zelf ook een mondkapje dragen om daarmee eventuele besmetting van de bemanning en het andere lid in de bus te voorkomen. We doen er echt alles aan voor een veilige omgeving te zorgen, zodat onze leden met een gerust hart met de Belbus hun eigen leven kunnen oppakken. Na veertien weken in lockdown is het tijd voor zelf boodschappen doen”, zegt In het Veld enthousiast.

“Ik zou tegen onze leden willen zeggen: maak gebruik van de dienstverlening van de Belbus.”

Dit bericht is 2336 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief