Archieven

Dit bericht is 1481 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) neemt zaterdag 5 oktober samen met veel andere vogelwachten en Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch.

In veertig landen in heel Europa worden op deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 officiële telposten. Tellers van de NVWK staan vanaf 7.30 uur bij de telpost ‘De Hoekse Sluis’ (tegenover Opperduit 2) om trekvogels die hier de Lek oversteken of juist de rivier volgen, te turven.

Voorzitter Jaap Graveland houdt om 9.00 uur een praatje voor jeugdige vogelaars over waarom tellen zo belangrijk is. Afhankelijk van weer en trek zal de telpost bemand zijn tot op zijn laatst 17.00 uur. Meedoen kan de hele dag of een paar uurtjes, of alleen komen kijken. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 van meest getelde trekvogels bekend.

Vorig jaar werden in Nederland tijdens de Euro BirdWatch maar liefst 1.373.866 vogels geteld, 207 soorten in totaal. Vink, spreeuw en graspieper vormden de top 3 van meest getelde vogels.

Dit bericht is 1481 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief