Archieven

Dit bericht is 690 keer gelezen

politieBERGAMBACHT – Een 19-jarige jongen uit Bergambacht is vrijdag aangehouden in het rechercheonderzoek rondom het zogeheten ‘Project X’-feest in Katwijk. Hij wordt verdacht van het opruien van mensen om vrijdagavond naar de Brabantse plaats te komen.

Digitaal onderzoek bracht de politie op het spoor van Bergambachtenaar. Hij werd in Rotterdam aangehouden. Ook een 20-jarige man uit het Brabantse Someren werd opgepakt. De politie heeft ter plaatse ook meerdere mensen opgepakt, onder andere voor het negeren van aanwijzingen en het uiten van beledigingen.

Een twintigtal andere jongeren, allemaal jongens in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar, kregen vrijdag bezoek van de politie, omdat zij andere jongeren leken aan te sporen om naar Katwijk te gaan. In een gesprek werd hen duidelijk gemaakt dat zij moesten stoppen met deze activiteiten, omdat ze anders alsnog zouden worden aangehouden.

De autoriteiten vreesden dat het op Facebook aangekondigde ‘Project X’-feest in Brabant uit de hand zou lopen net zoals in het Groningse Haren in 2012. Op die Project X-oproep kwamen duizenden mensen af en het ontaarde toen in rellen en vernielingen. De politie was daarom massaal in het dorp aanwezig, maar het bleef rustig.

Dit bericht is 690 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief