Het weer in de Krimpenerwaard

Komende nacht blijft het droog. Zeer plaatselijk kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C aan zee en net boven het vriespunt in het oosten. Er is weinig wind.

Morgenochtend is het droog. Op veel plaatsen schijnt de zon. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuiden.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon. De middagtemperatuur ligt rond 15°C. Er is weinig wind. Aan zee en in het noordelijk kustgebied staat een matige wind uit het zuiden.
Morgenavond is het droog. Er is weinig wind. Aan zee staat een matige wind uit het zuidwesten. (Bron: KNMI)

We hebben qua bezoek van onze website fantastische maanden achter de rug!  

De boeren protesten, de omgekeerde vlaggen en alles wat er gebeurd in de agrarische sector zorgen voor records van ons websitebezoek. 
Juni was al een geweldige maand met 42.972 bezoekers, afgelopen maand ging daar nog eens dunnetjes over heen met 44.861 bezoekers. 
6 augustus, de dag van het ernstige ongeluk bij Lekkerkerk dat we snel op de website hadden staan, zorgde voor 4.537 bezoekers.
Ook 18 augustus en 21 augustus leverden dankzij de rij vlaggen langs de N210 een meer dan gemiddeld aantal bezoekers op, namelijk respectievelijk 3.504 en 3.747.   

Al met al zorgt dat ervoor dat we nu al op 294.000 bezoekers zitten dit jaar, terwijl we vorig jaar over het hele jaar op 323.000 uitkwamen.  

Opmerkelijk is ook de verdeling via welk apparaat de mensen op onze website terecht komen:

75% via mobiel

6% via tablet 

19% via pc 

Onze berichten op facebook zullen hier ongetwijfeld een belangrijke rol in spelen.  

De RTV app loopt bij deze cijfers nog wat achter, maar is ook nog betrekkelijk nieuw en kan gedownload worden via play store voor Android systeem en via de apple store voor het IOS systeem.

Het is half augustus wanneer ik dit schrijf, De zomer weet nog niet van wijken. Het is vakantietijd. Iedereen lijkt vertrokken. De stilte hangt zwaar, bijna tastbaar tussen de huizen. De twee Turkse tortels die mijn tuin als vaste stek hebben, zitten relaxed op de pergola in de schaduw van de druivenranken.

Ze hebben hun voerbakje leeggegeten. Ik weet dat ze over een paar uur weer gaan bedelen en soms geef ik ze een extra handje graan. Ik moet nog wel eens, wanneer ik weer wat voer in het bakje doe, aan een scene uit mijn jeugd denken, toen we om 12 uur nog ‘warm aten.’ Mijn vader kwam dan op zijn bromfiets naar huis en kon dan zijn warme prak naar binnen werken om daarna een kort dutje te doen. Die middag echter was de prak wel érg warm. Het advies van mijn moeder om dan maar te blazen viel niet in goede aarde. Hij pakte zijn bord, liep ermee naar buiten en zette het op de regenton.. “Zo, nu koelt het tenminste snel af,” zei hij toen hij weer aan tafel plaatsnam. Hij had de zin nog niet uitgesproken of een zwerm spreeuwen daalde als manna uit de hemel neer. Ze vraten in enkele seconden zijn bord vechtend en schetterend leeg en scheten van opwinding de boel onder. Hij vloog naar buiten. Te laat! Wij stikten van het lachen. Verslagen kwam hij met zijn geteisterde bord binnen en zei: “Mattheüs 6 vers 26. Zie de vogelen des hemels, zij zaaien niet en maaien niet en brengen niet bijeen in schuren en toch voedt onze Hemelse Vader die. Dat kan wel zo wezen, maar dit is niet eerlijk, zo kan ik het ook.” Kortom: zorgen voor de dag van morgen heeft geen zin, het komt altijd wel weer goed. Zo moeten die Turkse tortels het bij mij ook ervaren. Ze wachten rustig op hun dagelijkse portie en lijken zich totaal geen zorgen te maken. 

De druiven beginnen al behoorlijk te verkleuren. Van mintgroen tot rozerood en hier en daar al diepblauw met zo’n diffuus dauwlaagje er op. Het geeft ook aan dat, hoe warm het nu ook nog is, de zon aan kracht gaat inboeten, de avonden killer zullen worden en de lampen eerder aan gaan. Over een week of zo is het weer gedaan met de rust. Dan zijn de parkeerplaatsen in de straat allemaal bezet en rijdt er veel meer verkeer lawaaiend langs mijn huis. Wanneer ik de caravans en volgestouwde auto’s terug zie komen denk ik wel eens: Jammer, het is weer voorbij. Maar dat is maar even. De routine van het dagelijks leven geeft de mens houvast. 

In tegenstelling tot de druiven begint de tuin juist kleur te verliezen. Rond de vijver was het zo’n chaos dat ik vond dat er iets aan gedaan moest worden. Ik trok plantenresten weg en greep resoluut in de stekels van mijn huisegel. Ze gingen dwars door mijn handschoenen heen. In ieder geval weet ik nu waar hij slaapt overdag. Varens die bruin worden, zaaddozen op de plaats waar bloemen zaten, hier en daar al afvallende bladeren, de cyclus van het leven. Wanneer je jong bent sta je daar niet bij stil en zo hoort het ook. Alles ligt open voor je. Maar wanneer je, zoals ze hier zeggen, “de meeste aardappels wel op hebt” en voor mij geldt dat redelijkerwijs gesproken ook, dan heb je steeds minder toekomst en een groeiend verleden. Dat heeft ook z’n charmes. Als je veel, zo niet alles al hebt meegemaakt, bezie je het leven doorgaans wat afstandelijker en met meer berusting en nuance, althans zo vergaat het mij.  Toen op een middag in 1957 tijdens het eten de radionieuwsdienst van het ANP meedeelde dat de Russen hun eerste kunstmaan, de Spoetnik, de ruimte in hadden geschoten, barstte mijn moeder in tranen uit. Voor haar was het duidelijk: “Nu komen de Russen.” Ze kwamen niet. Daarom denk ik ook nu nog regelmatig aan Mattheüs 6 vers 26. Het gaat altijd anders dan je verwacht.

Ondernemers zijn altijd druk bezig met hun bedrijf. Er moet van alles geregeld worden, en dit is vaak een hele klus. Gelukkig zijn er een aantal dingen die elke ondernemer goed geregeld moet hebben, zodat hij of zij zich kan focussen op de rest. In dit artikel bespreken we vijf van deze belangrijke punten. Zodoende ben je goed voorbereid en kun je met een gerust hart verder met ondernemen.

Je financiën 

De eerste en belangrijkste is natuurlijk het financiële aspect. Je moet goed bijhouden wat er binnenkomt en wat eruit gaat, zodat je weet waar je aan toe bent. Daarbij helpt een zakelijke rekening erg mee. Je kunt via websites als bankingreview eenvoudig zien welke aanbieder voor jou het beste is. Het is ook belangrijk om te investeren in bedrijfsverzekeringen, zodat je financieel gedekt bent in geval van schade of onvoorziene uitgaven.

De administratie

Verder is het belangrijk om een goede administratie bij te houden. Dit is niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor de fiscus. Zorg ervoor dat je alle facturen en contracten goed bewaart, zodat je ze snel kunt vinden wanneer je ze nodig hebt. Dit is met name belangrijk wanneer je aangifte moet doen voor de belasting.

De marketing

Ook de marketing van je bedrijf is heel belangrijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat mensen weten wat je aanbiedt, en dat ze enthousiast worden over je product of dienst. Dit kun je doen door een goede website te hebben en actief te zijn op social media. Je moet er ook voor zorgen dat je bedrijf zichtbaar is in de zoekmachines, zodat mensen je gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze iets nodig hebben wat jij aanbiedt.

Klantvriendelijkheid

In de vierde plaats is het belangrijk dat je een goede customer service hebt. Dit betekent dat je mensen snel en goed te woord staat wanneer ze met vragen of problemen bij je terecht komen. Zorg ervoor dat je telefoon altijd bereikbaar is en reageer zo snel mogelijk op e-mails. Als je klantvriendelijk bent, zullen mensen dit waarderen en weer bij je terugkomen in de toekomst.

Ten slotte is het ook heel belangrijk om te investeren in je eigen ontwikkeling. Dit betekent dat je tijd en energie steekt in het verbeteren van je kennis en vaardigheden. Doe dit door bijvoorbeeld cursussen te volgen of opleidingen te doen. Als je blijft leren, zal je bedrijf ook blijven groeien.

Al met al zijn dit de vijf belangrijkste punten waarmee je als ondernemer rekening moet houden. Zorg ervoor dat je ze goed geregeld hebt, zodat je met een gerust hart verder kunt ondernemen. Wanneer je alles goed geregeld hebt, kan namelijk niks meer fout gaan.

KRIMPENERWAARD- Rijkswaterstaat en vier waterschappen hebben donderdag besloten een alternatieve aanvaarroute in te zetten om de dreigende verzilting van water in West-Nederland tegen te gaan. Dat meldt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op haar website. Vanuit onder andere de Lek zal zoetwater worden aangevoerd naar het westen van Nederland.

“Voor het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard betekent dit, dat het aangevoerde zoete water het werkgebied instroomt bij de Bergsluis in Rotterdam-Noord. Daarvandaan wordt het via het Noorderkanaal en de Rotte verder het gebied in geleid. Met de inzet van de zogeheten Klimaatbestendige Water Aanvoervoorziening (KWA) wordt in het gebied van het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zoetwater uit de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal gepompt en naar het westen van Nederland gevoerd.”

Voldoende zoet water is belangrijk voor onder andere de volksgezondheid, de drinkwatervoorziening, maar is ook belangrijk voor de land- en tuinbouw en natuur. “De land- en tuinbouwsector, veel bedrijven en waterrijke natuur zijn afhankelijk van zoet water. Daarom werkt de Rijksoverheid samen met waterbeheerders en gebruikers”, zegt het hoogheemraadschap.

Water van­uit de Lek naar de Hol­land­sche IJs­sel
Daarnaast gaat het hoogheemraadschap ook water vanuit de Lek door de Krimpenerwaard heenvoeren naar de Hollandsche IJssel. Dit wordt gedaan via gemaal Verdoold in Gouderak. In de droogteperiode in 2018 gebeurde dit ook al.

“Er zijn in de toekomst nog wel werkzaamheden nodig om deze route toekomstbestendig en robuust te maken. Hier is een project voor gestart. Voor meer informatie hierover zie www.hhsk.nl/rdkw”, aldus het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.