Archief

3 toffe roadtrips door Nederland

Vakantie in coronatijd is voor veel mensen toch anders dan normaal. Een groot percentage Nederlanders viert vakantie in eigen land dit jaar. Hoe kun je beter dat vakantiegevoel, dat ultieme gevoel van vrijheid en ontspanning creëren dan door het maken van een mooie roadtrip op Hollandse bodem? Lees hier welke drie roadtrip-routes hier uitermate geschikt voor zijn en gooi die tassen achter in de auto!

De Delta Route, Zeeland

Om goed van start te gaan beginnen we maar meteen met de langste route van de drie. De Delta Route is 310 kilometer lang en perfect voor liefhebbers van mooie vergezichten, water en natuurlijk, de beroemde Deltawerken. Dit indrukwekkende staaltje Nederlands vakwerk kwam na de watersnoodramp tot stand en houdt onze voeten lekker droog. Neem je laptop mee in je laptop rugzak zodat je onderweg eenvoudig informatie over al deze unieke bouwwerken op internet kunt zoeken en geniet van de schitterende Zeeuwse kust. Wil je echt optimaal genieten van deze nautische route, huur dan voor de gelegenheid een cabrio zodat je tijdens het rijden die heerlijke zeelucht kunt opsnuiven.

De Holland-Amerika Route

Waan je even op de Route 66 wanneer je deze route rijdt, bij voorkeur in een oud Volkswagen busje beschilderd met bloemen en regenbogen. Zoals de naam al doet vermoeden begint deze route helemaal in het Limburgse America en eindigt in Californië, Gelderland. Geniet van prachtige Nederlandse landschappen die voorbijglijden langs de Maas terwijl jij je voeten laat rusten op het dashboard (als je aan de passagierskant zit uiteraard).

De Zes Kastelen Route in Friesland

Voor de sprookjesliefhebbers en liefhebbers van romantiek is deze mooie noordelijke route langs zes prachtige kastelen/kasteeltjes een echte aanrader. Uit de vijftig kasteeltjes, sloten en landhuizen in Friesland is een top 6 geselecteerd van de zogenoemde ‘stinzen en staten’ die absoluut het bekijken waard zijn. Het Poptaslot in Marssum is de start van de kastelen route die eindigt bij de Princessehof in Leeuwarden, waar je je met je rugzakken onder de arm zelf ook even een prinses voelt. In dit kleine stadspaleisje tref je het Keramiekmuseum aan waar je je kunt vergapen aan de mooiste keramiek en kunst.

De vrienden van RTV Krimpenerwaard


Ook vriend worden van RTV Krimpenerwaard?