Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1210 keer gelezen

BERGAMBACHT – Bewoners van buurtschap Bergstoep zijn verontrust over de plannen voor het plaatsen van een nieuwe zendmast in hun omgeving. De huidige situatie gaat veranderen omdat de silo aan de Lekdijk, waarop alle antennes staan, binnenkort wordt gesloopt. Ook zijn ze teleurgesteld over het feit dat ze dit via de krant hebben moeten lezen.

Enkele bewoners hebben hierover aan de bel getrokken, waaronder Marrije Rappoldt. Op verzoek van RTV Krimpenerwaard was ze te gast in het tv programma ‘De Waard aan Tafel’.

Ze verklaarde: “Wij zijn niet tegen een nieuwe zendmast, maar wel over het gegeven dat die eventueel in onze achtertuin komt.” Door presentator Kees de Haan werd haar gevraagd of ze wist wat voor antennes er op het dak van de silo staan en waarom ze zo bang zijn voor 5G. Marrije ging uitvoerig in op de gevaren met betrekking tot 5G straling, maar bleef het antwoord schuldig over de antennes. Via wat speurwerk is gebleken dat er nu nog geen gebruik gemaakt wordt van 5G antennes. Bovendien is nog geenszins zeker dat 5G zorgt voor gevaarlijke straling. Tot op heden is daar nog geen zekerheid over. Er vindt nog altijd onderzoek plaats naar de voor- en nadelen van 5G.

Ook zijn de verontruste bewoners bang voor een woud aan zendmasten en ook dat zal niet gaan gebeuren, want er komt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe mast voor de antennes van de diverse providers.

Eerst was er nog sprake van een tijdelijke mast op het terrein van Overslag Terminal Bergambacht, maar dit vindt geen doorgang omdat er gestreefd wordt naar een definitieve oplossing.

Ook RTV Krimpenerwaard maakt zich sterk voor een nieuwe mast want ook hun FM en DAB+ antenne staan op de te slopen silo. Er wordt naarstig gezocht naar een plaats voor een nieuwe definitieve zendmast en binnen afzienbare tijd valt daar meer nieuws over te verwachten.

De kritiek op de gemeente blijft staan. Marije: “Wij zijn van mening dat de bewoners beter voorgelicht hadden moeten worden.”

Dit bericht is 1210 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief