Archieven

Dit bericht is 3293 keer gelezen

LEKKERKERK – De Prins Bernhardschool in Lekkerkerk zal op termijn haar deuren sluiten. Dat schrijft bestuurslid Liesbeth Augustijn van stichting Onderwijs Primair in een brief aan ouders van leerlingen.

Volgens Augustijn is de Bernhardschool door krimp een kleine school geworden. “Hierdoor wordt de school steeds beter gevonden door ouders met kinderen met een leer-en gedragsvraagstuk die vastliepen op andere scholen.” Het team van de dorpsschool in het buurtschap Schuwacht heeft zich steeds verder geprofessionaliseerd in het onderwijs aan deze kinderen.

Augustijn: “Binnen Stichting Onderwijs Primair en ook in gesprekken met het samenwerkingsverband zien we dat er steeds meer druk komt op speciaal (basis)onderwijs voorzieningen en is de basisondersteuning toch voor een aantal leerlingen in de Krimpenerwaard niet voldoende om hen passend onderwijs te bieden. Een basisschool zoals de Bernhard is dan soms een uitkomst.”

Stichting Onderwijs Primair wil haar rol pakken als het gaat om het voorzien in een dekkend netwerk. “Wij starten daarom vanaf het nieuwe schooljaar ons Expertisecentrum Bernhard formeel, een school die op termijn een speciaal onderwijs profiel krijgt en waar in het nieuwe schooljaar toelatingscriteria zullen gaan gelden.”

Voor de huidige kinderen verandert er niets, zo benadrukt Augustijn. “Zij kunnen hun schoolcarrière gewoon afronden op de Bernhard. Zij zitten in kleinere klassen met een groepsleerkracht en in de school is bovengemiddeld veel tijd voor leerlingenzorg aanwezig.”

Op termijn zal de Bernhardschool echter de deuren sluiten en zal het Expertisecentrum naar een centrale plaats in de Krimpenerwaard verhuizen. “Wanneer dit precies staat te gebeuren is niet bekend, maar kinderen die nu in groep 5 zitten, zullen hun basisschoolcarrière in Schuwacht kunnen afsluiten.”

Het onderwijs in het Expertisecentrum is in de toekomst alleen bedoeld voor kinderen die (tijdelijk) niet op hun plek zijn op hun reguliere basisschool vanwege gedrag- of leerproblemen. “We nemen daarom vanaf komend schooljaar geen broertjes en zusjes meer aan van leerlingen met een speciale zorgvraag die zelf geen speciale zorgvraag hebben en ook geen nieuwe reguliere leerlingen.”

Vanwege de koerswijziging is besloten de aansturing van de school anders in te steken. Dit betekent dat Rob van der Werf niet langer directeur of leerkracht zal zijn van de Bernhard, maar zijn loopbaan elders binnen de Stichting zal voortzetten. De directie zal bestaan uit twee personen, één voor de dagelijkse leiding en één voor de doorontwikkeling van het Expertisecentrum.

Dit bericht is 3293 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Bernhardschool Lekkerkerk sluit op termijn deuren

  • Kan de school geen dependance worden?

  • Als daarmee de Schuwacht school mag blijven bestaan, prima.

    Dit autonome besluit van stichting O.P. is absurt en niet gehinderd door enige kennis!

    Hoop dat de politiek en gemeente dit in ziet .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief