Archieven

Dit bericht is 473 keer gelezen

GOUDERAK- Bert Hermans exposeert tot eind september veertien olieverfschilderijen in de bibliotheek van Gouderak. De bibliotheek is tijdens de zomervakantie alleen op maandagavond geopend, na 22 augustus is iedereen natuurlijk weer welkom tijdens de reguliere openingstijden.

In zijn werk als kunstschilder is Bert geïnspireerd door architectuur, in het bijzonder industrieel en cultureel erfgoed. Hij komt oorspronkelijk uit Voorburg maar werkt nu vanuit zijn atelier in Gouda (Vest 69).

Zijn interesse in industriële en culturele architecturale vormen begon tijdens zijn middelbare school toen hij architect wilde worden. Zijn tekenmeester was Jan Asselbergs, een beroemde Nederlandse schilder. Hij stimuleerde hem om dit werk verder uit te werken, maar in die tijd koos hij ervoor om advocaat te worden.

Sfeer van fantasie
Hij is blijven tekenen en schilderen, ook na zijn pensionering, en vestigt graag de aandacht van de kijker op een werkelijkheid die op het eerste gezicht niet te zien is. Bert is gefascineerd door perspectieven, precisie en kleur om op een eclectische manier een vreemde omgeving voor mensen te creëren in historische en vaak vervallen gebouwen.

Schilderijen van beroemde kunstenaars als M.C. Esscher, Pieter Saenredam en Edward Hopper hebben ook invloed op zijn schilderwerk gehad. De stijl is realistisch, maar ondanks het realisme van de beelden behouden ze een sfeer van fantasie. De schilderijen hebben soms een surrealistische uitstraling die het ‘ongelooflijke’ benadrukt. Tegelijkertijd hoopt hij met de verhalende inhoud de kijker mee te nemen op een maatschappijkritische reis en hem of haar bewust te maken van nieuwe perspectieven op de werkelijkheid en illusies van de werkelijkheid.

Dit bericht is 473 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief