Archieven

Dit bericht is 2060 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De luisteraars van RTV Krimpenerwaard konden afgelopen zaterdag kennis maken met de hobbyfotografe Dilia van Zon. Menigmaal staat haar naam bij prachtige plaatjes op internet, in de krant of op televisie.

“Ik ben meer het type voor achter de lens”, vertelt de goedlachse Dilia. We zochten haar op in haar woning in Schoonhoven. “Indertijd kon ik hier een leuke woning krijgen. Hiervoor heb ik in IJsselstein gewoond.” Van Zon heeft niet het gevoel in de loop van de tijd een echte Schoonhovenaar te zijn geworden. “Het is prachtig wonen hier maar in IJsselstein was het meer ouwe jongens krentenbrood en ons kent ons. Al moet ik wel toegeven dat het daar in de afgelopen dertig jaar ook veranderd is.”

Vanwege gezondheidsproblemen is Dilia niet in staat om te werken. Het fotograferen is daarom een fijne bezigheid voor haar. “Ik heb er geen cursus voor gevolgd. Ook heb ik helemaal geen dure camera. Het gaat erom dat je goed kunt observeren. Vooral heb ik oog voor wat in de natuur gebeurt. De camera heb ik altijd bij me.”

Op de vraag wat haar mooiste foto tot nu toe is moet de bescheiden fotografe even nadenken. “De meeste reacties heb ik gekregen op de overstekende zwanen in Lopik. Ik zag dat ze aanstalten maakten om de straat over te gaan. Dat was een mooie toevalstreffer.”

Dit bericht is 2060 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Bescheidenheid siert fotografe Dilia van Zon

  • Goedenavond Dillia

    Wat een prachtige foto van het theehuisje op de nieuwe singel!!!!!
    Zou u ook een foto kunnen maken van die verlichte huizen op de nieuwe singel en lopikerweg?????
    Wat maakt u prachtige fotos
    Groeten Yvonne van den berg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief