Archieven

Dit bericht is 669 keer gelezen

Lopik

LOPIK- Na een korte en krachtige onderhandeling tussen ChristenUnie-SGP en CDA is er een bestuursakkoord bereikt. Het bestuursakkoord heeft als titel ‘Zorgen voor (de) ruimte’. Met dit bestuursakkoord wordt gezorgd voor ruimte om prettig te kunnen leven in de gemeente Lopik, nu en in de toekomst. Ruimte om in verbinding beslissingen te nemen en de ruimte om het goed te kunnen blijven organiseren.

Formateur Bert de Leede is tevreden: ‘Het proces om tot elkaar te komen, is vlot verlopen. Beide partijen delen inhoudelijk veel ambities.’ CDA fractievoorzitter Adrie Strien stemt hiermee in: ‘Het bestuursakkoord gaat uit van zelfstandigheid. Dat vinden wij ook gepast, gelet op het geluid dat onze inwoners hebben laten horen. Gelukkig hebben we, ook dankzij extra middelen van het Rijk, een oplossing gevonden waar we vertrouwen in hebben.’

Ondertekening bestuursakkoord
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de portefeuilleverdeling en de vormgeving van het akkoord. Het volledige bestuursakkoord en de beoogd wethouders worden gepresenteerd op vrijdagmiddag om 15.00 uur.

Eerder werd al bekend dat Jan Vente, oud wethouder van de Krimpenerwaard, kandidaat wethouder is in Lopik. Vrijdag wordt definitief bekend wie de wethoudersposten in Lopik bezet gaan houden.

 

Dit bericht is 669 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief