Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 6604 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Op zaterdag 2 juli wordt op Sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk Bevrijdingsfestival Krimpenerwaard georganiseerd. Samen 77 jaar vrijheid vieren, met artiesten als Donnie en DJ Paul Elstak belooft het een feest te worden. 

Het festival stond oorspronkelijk gepland in 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid. De organisatie van het evenement heeft door uitstel i.v.m. corona in 2021 besloten om het evenement helemaal te cancellen. Een gat waar horecaondernemer Anton de Wilde, die de horeca op het festival zou verzorgen, direct in is gesprongen.

Het Bevrijdingsfestival wordt nu volledig georganiseerd door de Wilde. Aan RTV Krimpenerwaard laat hij weten dat met name het boeken van de artiesten veel tijd en moeite kost. “Artiesten hebben op het moment zo’n drukke agenda dat ze echt kunnen kiezen waar ze willen staan, dan is het hopen dat een artiest in de buurt komt en ons festival wil aandoen.” Uiteindelijk is het de organisatie gelukt om diverse artiesten op te laten treden.

De organisatie hoopt met dit festival het grootste muziekfeest ooit te organiseren in de Krimpenerwaard met zo’n 3000 bezoekers. Op het festivalterrein is plek voor 6 tot 7000 bezoekers dus ruimte genoeg voor hen die het evenement willen bezoeken.

Line up
Op het festivalterrein, dat vanaf 14.00 uur al geopend is,  is voor alle leeftijden iets te doen. Terwijl de volwassenen genieten van de muziek en een hapje en drankje van een van de aanwezige foodtrucks is er voor de jeugd tot 12 jaar, die overigens gratis toegang hebben, een heus springkussenpark opgesteld met stormbanen en springkussens.

Artiesten die komen optreden zijn Donnie, bekend van o.a. Bon Gepakt en Bieber van de kroeg, en DJ Paul Elstak die we kennen uit de Happy Hardcore scene. De komende weken zullen de verdere artiesten bekend worden gemaakt via de Facebook- en Instagrampagina van Bevrijdingsfestival Krimpenerwaard.

Kosten
Dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Krimpenerwaard is het voor de organisatie mogelijk om de ticketprijs voor dit evenement laag te houden.  

Kinderen tot 12 jaar kunnen het evenement gratis bezoeken. Voor iedereen daarboven kost een kaartje €10,00 (excl. €1,50 administratiekosten). De kaarten zijn verkrijgbaar via: https://bevrijdingsfestivalkrimpenerwaard.entranz.nl/

Vervolg
Anton de Wilde vind het nog te vroeg om over een vervolg van het evenement na te denken. “Eerst maar eens kijken hoe dit loopt en wie weet kunnen we er dan een vervolg aan geven”, aldus de Wilde.

Dit bericht is 6604 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief