Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1782 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Voldoende bewegen in deze tijden kan een extra uitdaging zijn, ook voor senioren. Om hierbij te ondersteunen is door Team Sportservice het Beweeg & Doe boek ontwikkeld, vol met beweegadviezen op verschillende niveaus, recepten, een woordzoeker etc.

De boekjes wordt op diverse plekken verspreid in de gemeente Krimpenerwaard. Zo ook in wooncomplex De Dertienhuizen in Krimpen aan de Lek, waar het boekje woensdag is uitgereikt door sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek.

“Door ook op latere leeftijd regelmatig te bewegen, blijf je langer mentaal en fysiek fit”, weet Caroline van Put van Team Sportservice Krimpenerwaard. “De buurtsportcoaches voor 55-plussers zetten zich ook in deze tijd in om de ouderen in de Krimpenerwaard in beweging te houden. Online door middel van filmpjes op Facebook, maar ook brachten de buurtsportcoaches de beweeglessen naar de ouderen toe.”

Het Beweeg & Doe boek voor ouderen wat door Team Sportservice Provincie Utrecht is ontwikkeld, is hier een aanvulling op. In totaal worden er ruim 2000 boekjes verspreid op verschillende plekken in de Krimpenerwaard.

De eerste geluiden zijn positief, geeft Van Put aan. “In gemeente Krimpenerwaard is het mogelijk een kosteloos beweegadvies te krijgen bij de buurtsportcoaches. Zij hebben ook het 55+ beweegaanbod van de gemeente inzichtelijk. Bijkomend voordeel: bewegen brengt mensen met elkaar in contact.”

Dit bericht is 1782 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief