Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 827 keer gelezen

HAASTRECHT – Voldoende beweging is belangrijk voor ieders gezondheid. Daarom bedachten Cesar-oefentherapeute Anita Thuis en fysiotherapeute Marije Bosboom samen met WelZijn Krimpenerwaard de beweegroute Haastrecht. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verrichtte vrijdag de opening.

Op verschillende plekken in Haastrecht staan mozaïekborden waarop bewegingen zijn afgebeeld. Op het startbord voor de huisartsenpraktijk op het Concordiaplein is de route vermeld, maar deze wordt ook zichtbaar door met een mobiele telefoon de QR-code te scannen die onder de mozaïekborden is geplakt.

Er zijn ook flyers met de route beschikbaar. Deze liggen bij de verschillende horecagelegenheden in Haastrecht, bij de huisartsenpost en bij Arjan van der Eijk De Echte Bakker. Aanmelden voor de beweegroute is niet nodig. Iedereen kan kosteloos meedoen.

Josefien Versteeg maakte de ontwerpen voor de borden en Marlinda Weijers zette ze om in mozaïek.

Op dit moment is een deel van de route nog niet toegankelijk door de werkzaamheden aan de wijk Agterpoort. Plaatsing van deze borden volgt nog.

Anita Thuis begeleidt inwoners vanaf donderdag 24 juni wekelijks van 11.30 tot12.00 uur kosteloos bij de beweegroute. Er wordt verzameld bij het startbord op het Concordiaplein. De begeleiding wordt financieel ondersteund vanuit Team Sportservice Krimpenerwaard.

Verwacht wordt dat de beweegroute ook in andere kernen in de Krimpenerwaard uitgerold zal worden.

De beweegroute wordt mogelijk gemaakt door: gemeente Krimpenerwaard, Van den Akkerfonds Haastrecht, StreekFonds Krimpenerwaard, Rabobank Hollandse IJssel, Montagne stichting en WelZijn Krimpenerwaard.

Foto/video: Janet de Graas.

Dit bericht is 827 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief