Archieven

Dit bericht is 3025 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De realisatie van fase 7 van het project De Grote Kruising zorgt voor nogal wat commotie in de wijk Oud Krimpen.

De plannenmakers willen de route van en naar de Algerabrug fietsvriendelijker maken, onder meer door auto’s niet meer toe te staan Krimpen aan den IJssel via het Koningin Wilhelminaplein in- en uit te rijden, de Rotterdamseweg en de Oude Tiendweg aan te wijzen als fietsstraten waar automobilisten alleen te gast zijn, het aantal oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers over de Industrieweg te beperken en doorgaand verkeer vanaf de Treviso via de Verbindingsweg permanent onmogelijk te maken. Een omvangrijk en ingewikkeld verhaal waarover alle informatie is te vinden op www.degrotekruising.nl.

De bewoners van de wijk Oud Krimpen kregen die informatie eind september via een brief en een brochure in hun brievenbus. Daarin werden zij uitgenodigd voor een informatieavond in het gemeentehuis. Veel bezoekers hadden verwacht hun mening over de plannen te kunnen geven, maar daarvan was geen sprake. De aanwezige bestuurders, ambtenaren en verkeersdeskundigen gaven een toelichting en gingen met de bezoekers niet in discussie.

Dat viel bij een aantal bewoners verkeerd. Onder leiding van Cora van der Sluis richtten zij een actiegroep op die zich op verschillende manieren tot het gemeentebestuur richtte. Zij organiseerden een enquête, startten een petitie en hebben ingesproken bij een commissievergadering. Dat leidde er toe dat zij werden uitgenodigd over een paar punten mee te praten, maar geen inspraak kregen in de voor hen belangrijke hoofdpunten.

“Het is fijn voor de bewoners langs de toekomstige fietsstraten dat zij minder autoverkeer langs hun deur krijgen, maar daardoor wordt het probleem van de verkeersdruk niet opgelost maar verplaatst”, aldus de leden van de actiegroep. “De afrit vanaf de IJsseldijk naar de Tuinstraat en de geplande route vanaf de Parallelweg naar de Oude Tiendweg zijn niet geschikt om de verkeersstromen van en naar de wijk op te vangen. De afsluiting van het Koningin Wilhelminaplein wordt daarmee niet gecompenseerd.”

De kritiek van de buurtbewoners lijkt tot dusverre niet te leiden tot aanpassing van de plannen. Het college heeft een besluit genomen en dat wordt binnenkort gepubliceerd in de Staatscourant. “Dan rest ons niets anders dan binnen zes weken formeel bezwaar te maken”, verzucht Cora. Zij en haar medestanders zijn het in ieder geval niet eens met de inhoud van de plannen, met de ontbrekende inbreng door de bewoners van de wijk en met de gang van zaken. “We zijn er nog niet klaar mee”, besluit ze strijdvaardig.

Dit bericht is 3025 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief