Archieven

Dit bericht is 2241 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Onrustige kinderen en de juf op van de zenuwen. Niet gek natuurlijk als je bezoek krijgt van cabaretier, komiek en schrijver Jochem Myjer. Alle leerlingen en leerkrachten van basisschool ‘De Rank’ hebben afgelopen dinsdag genoten van zijn komst.

“Een aantal weken geleden zag ik op Instagram een bericht van Jochem Myjer voorbij komen”, vertelt juf Paulien van der Horst,  leerkracht groep vijf. “Later deze maand komt zijn nieuwste boek over ‘De Gorgels’ uit. Daarvoor wil hij op een aantal scholen langkomen om hieruit voor te lezen. Gorgels zijn kleine wezens die kinderen bewaken in hun slaap tegen Brutelaars. Deze schepsels proberen je ziek te maken. De oproep was of scholen hierover een origineel filmpje of foto wilden maken en insturen.”

Uitslag
Paulien ging met de kinderen aan de slag en maakten het spannende filmpje ‘Gigageheime Gorgellocatie’. “In het verhaal vergaderen de Gorgels in het geheim onder een tafel in het klaslokaal. Midden in de nacht maken ze plannetjes om de Brutelaars te verslaan”, legt de bevlogen leerkracht uit. Op donderdag 13 oktober, precies om 12.00 uur ’s middags, maakte de kinderboekenschrijver via social media de uitslag bekend. In de klas van Paulien werd live meegekeken. Uit meer dan 700 inzendingen koos Jochem zes winnende scholen waaronder als laatste De Rank. “De kinderen werden helemaal gek”, lacht ze.

Tekst gaat verder onder de foto

Hilariteit
De cabaretier wachtte afgelopen dinsdag een hartelijk ontvangst en mocht in groep vijf de geheime Gorgellocatie ontdekken. Na gesprekken met de kinderen kwamen alle klassen samen in de gymzaal. Uit iedere groep mocht een leerling een vraag stellen aan Myjer. Zo waren ze benieuwd naar zijn ‘stemmetjes’. Prompt opende de komiek een blik typetjes open die tot grote hilariteit leidde. Op de vraag hoe hij het vindt om ADHD te hebben, gaf hij een gewiekst antwoord. “Ik vind het superkracht. Kijk maar in theater en op podia, het zijn vaak ADHD-ers met zoveel goede ideeën en energie.”

Zilveren Gorgelspeld
De school overhandigde Jochem aan het einde van het bezoek een mooie, zilveren ‘Gorgelspeld’, belangeloos gemaakt door zilversmid Kirsten Quaedackers van Atelier Q. Zichtbaar ontroerd nam Jochem dit cadeau in ontvangst. Persoonlijk heeft hij dezelfde dag de maakster gebeld om zijn dank uit te spreken. Zijn management liet weten aan Paulien dat hij het bezoek fantastisch vond. Wat Jochem Myjer betreft is De Rank de absolute winnaar. Een bijzondere ervaring die door de leerlingen niet snel vergeten wordt.

Zilveren ‘Gorgelspeld’ gemaakt door Atelier Q

Dit bericht is 2241 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief