Archieven

Dit bericht is 2131 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Vier vestigingen van de Bibliotheek Krimpenerwaard zijn sinds deze week weer open. Het gaat om de filialen in Bergambacht, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Schoonhoven. Bezoekers kunnen er alleen terecht voor het inleveren en lenen van boeken.

De vier genoemde vestigingen zijn doordeweeks geopend van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.

Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen ingesteld. Zo wordt er gebruik gemaakt van winkelmandjes om het aantal mensen in een vestiging te kunnen reguleren. Bezoekers wordt gevraagd hun handen te ontsmetten of handschoenen aan te trekken bij binnenkomst. Alle uitleningen verlopen via de zelfbedieningsapparatuur, dus bezoekers moeten hun ledenpas bij zich hebben om boeken te kunnen lenen.

Het is nog niet toegestaan om gebruik te maken van de publiekscomputers of het printapparaat, of lang te verblijven in de bibliotheek.

Wat betreft de zogenaamde servicepunten, de bibliotheekvestigingen in Ammerstol, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel, ligt heropening wat moeilijker. Deze vestigingen zijn kleiner van opzet en daarom is het moeilijk om anderhalve meter afstand te houden. Ook hebben deze vestigingen geen zelfbedieningsapparatuur. De directie en het managementteam zijn druk bezig om een manier te vinden om toch op een veilige manier bibliotheekdiensten aan te kunnen gaan bieden in deze kernen. Klanten van deze servicepunten, en ook die van de Bibliobus, kunnen uiteraard terecht in één van de vier grotere bibliotheekvestigingen om zowel hun boeken in te leveren als nieuwe boeken te lenen.

De Bibliobus, die rijdt in de kernen Stolwijk, Haastrecht, Berkenwoude en Vlist, gaat vanaf 25 mei weer rijden.

Dit bericht is 2131 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief