Archieven

Dit bericht is 8410 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Om voorbereid te zijn op een heropening van de horeca waarbij restaurants rekening moeten met een afstand van anderhalve meter tussen de gasten en medewerkers, bedacht horecaondernemer Michiel Boon een uniek plan.

Zijn restaurant Lekkerr aan de Haven in Schoonhoven krijgt een compleet ander interieur waarin zijn gasten met inachtneming van alle regels heerlijk kunnen genieten.

In het restaurant worden acht van elkaar gescheiden themakamers ingericht waarin twee tot maximaal zes personen kunnen dineren. Iedere kamer krijgt een eigen thema zoals Parijs, Rome, Tokio of Tirol. Dat is niet alleen terug te vinden in het interieur van de betreffende kamer maar ook in de muziek, geur, verlichting en in het menu dat er wordt geserveerd. De drankjes verzorgen de gasten zelf vanuit een per thema verschillend gevulde minibar, de medewerkers serveren de gangen vanaf een plateau via een half open deur.

“Volgens mij wordt dit het eerste themakamer-restaurant in de wereld”, lacht Michiel. Hij is er de man niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten als het even tegenzit maar zoekt liever naar haalbare oplossingen. Die vond hij samen met het ook in Schoonhoven gevestigde Mdesigns, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van interieurs van horecagelegenheden. “Hun specialisten snapten precies wat ik voor ogen had en maakten een fantastisch ontwerp van modulair opgebouwde kamers, die ze Cocoon Dining hebben genoemd.”


Gasten die een kamer reserveren betalen een vaste prijs van 55,- euro per persoon (kinderen tot 12 jaar 25,- euro en kinderen tot 10 jaar 10,- euro). Te voldoen bij reservering. Per avond zijn de kamers twee keer te boeken, van 17.30 tot 19.30 uur en van 20.00 tot 22.00 uur. Het spreekt voor zich dat de kamers tussendoor worden schoongemaakt en klaargemaakt voor de nieuwe gasten.

Voor het ontvangen van de gasten en toiletbezoek moest nog wel even een oplossing worden bedacht, maar ook dat gaat prima lukken. In het midden van het restaurant komen vliegtuigstoelen te staan waarin kan worden gewacht tot de bestelde kamer beschikbaar is en in de kamers hangen lampjes waarmee wordt aangegeven of de toiletten vrij zijn.

Michiel Boon (36) denkt een creatieve, rendabele oplossing te hebben gevonden voor de anderhalve-meter-horeca. Hij start zodra de overheid toestaat dat de restaurants weer geleidelijk open mogen. “Zeker nu een vakantie er voorlopig voor veel mensen niet in zit, leek het ons leuk om iets te creëren waarbij mensen toch even weg kunnen. In ons restaurant eet je straks sushi in Tokio, schuif je aan in een gezellige bistro in Parijs, loop je door de jungle of eet je een schnitzel aan de piste. De wanddecoratie wordt zo levensecht dat je nog leuke selfies kunt maken ook. Alsof je echt in Parijs of Rome bent en niet gewoon aan de Haven in Schoonhoven.”

Een kamer reserveren is nu nog niet mogelijk, maar zodra de regels het toelaten gaan de lijnen open. Hou www.lekkerretenendrinken.nl goed in de gaten!

Dit bericht is 8410 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Bij Lekkerr in Schoonhoven eet je straks op gepaste afstand Frans, Japans of Italiaans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief