Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1048 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Op de algemene begraafplaats Lageweg in Ouderkerk aan den IJssel is een insectenhotel geplaatst. Het hotel is door de provincie Zuid-Holland geschonken aan de gemeente Krimpenerwaard. Wethouder Janette Hofman verrichtte vrijdag samen met Jelle de opening.

Ook in andere kernen van de gemeente worden dit najaar insectenhotels geplaatst. Hiermee draagt de gemeente bij aan een groot bijen- en insectenlandschap: een groot netwerk van tuintjes, terreinen, bermen, akkerranden en groengebieden met veel bloemen. De bij kan zo van het ene gebied met voldoende stuifmeel, nectar en nestelplekjes naar het andere vliegen.

Een bijenlandschap is niet alleen goed voor de bijen, het zorgt ook voor een ecologische basiskwaliteit in een gebied. Door meer en diverse bloeiende planten vinden meer insecten voedsel. Deze insecten zijn op hun beurt weer voeding voor de vogels en andere kleine dieren, die hierdoor ook weer beter kunnen overleven. Het landschap wordt hierdoor levendiger en kleurrijker.

Het gaat niet goed met bijen en andere bestuivende insecten. En dat is zorgelijk, want zo’n 80 procent van alle eetbare gewassen en wilde planten is van bestuiving afhankelijk. De provincie is een actie gestart voor de bijen en heeft daarom dit jaar insectenhotels uitgedeeld.

Dit bericht is 1048 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief