Archieven

Dit bericht is 1056 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Lionsclub Krimpen aan den IJssel heeft afgelopen donderdag bijna twaalfhonderd pakken koffie afgeleverd bij de Krimpense Voedselbank. Ze zijn aangeschaft met de in december ingezamelde koffiepunten. Met de nieuwe voorraad kan de Voedselbank haar klanten een jaar lang van koffie voorzien.

Afgelopen december vond alweer voor de zevende keer de inzamelingsactie van Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld plaats in Krimpen aan den IJssel. Met de koffiepunten heeft de Krimpense Lionsclub pakken koffie aangeschaft voor de plaatselijke Voedselbank en met het ingezamelde vreemd en oud geld kunnen staaroperaties in derdewereldlanden worden bekostigd.

Na 6 eerdere zeer succesvolle edities hoopten de Lions ook met de zevende editie weer een mooi resultaat te boeken. “En met dank aan de Krimpense bevolking is dat zeker gelukt”, vertelt René van Walsum namens de Lionsclub. “Totaal werden er 547.327 punten ingezameld. Dat is een kwart meer dan de vorige editie in 2019, maar de eerlijkheid gebied aan te geven dat er een jaar langer kon worden gespaard omdat de 2020 editie werd afgeblazen in verband corona.”

Vervolgens: “Spannend moment is altijd de bekendmaking van het aantal pakken koffie dat kan worden aangeschaft met de ingezamelde punten. In 2020 waren dat 948 pakken. Dat aantal is in 2022 ruimschoots overtroffen. De ingezamelde punten waren goed voor 1172 pakken koffie.”

Dit bericht is 1056 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief