Archieven

Dit bericht is 528 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Beiaardier Boudewijn Zwart is zaterdag 2 april present voor het wekelijks carillonconcert. Hij krijgt ditmaal gezelschap van de uit California afkomstige jonge, zeer talentvolle beiaardstudent Annie Gao.  

Annie heeft de beiaardklas gevolgd aan de beroemde Yale University. Zij is nu voor een maand in Nederland en België voor het volgen van bijlessen. Het is haar droom om ooit zelf beiaardier te worden. Dit is echter niet zo gemakkelijk in Amerika. Ondanks dat ze pas twee jaar speelt, is duidelijk dat ze dat ze al op het niveau is van een eindexamenkandidaat.

Een belofte voor de toekomst dus. Het wekelijkse concert is deze zaterdag zeventiende eeuwse muziek. Zo klinkt onder andere de beroemde Chaconne en de Toccata et Fuga in d-mol, beide van Bach. Daarnaast worden van dezelfde musicus delen van de Mattheuspassion gespeeld. Tevens klinkt muziek van beiaardier Sybrandus van Noort. Hij was in die tijdsperiode beiaardier in Haarlem en organist in Amsterdam.

Een programma dat duidelijk anders is dan de vorige concerten, maar zeker niet minder de moeite waard. De livestream is zaterdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur te volgen via Facebook.

Annie Gao

Dit bericht is 528 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief