Archieven

Dit bericht is 1375 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op zaterdag 5 september start een bijzonder 13e Nazomerfestival: de ‘corona-editie’. Bruisende 1,5 meter-evenementen voor jong en oud vinden plaats tussen 5 en 19 september. Citymarketeer Stefan van Beeten: “Een Nazomerfestival in coronatijd: dat wordt een festival met heel eigen invulling en sfeer. Willen we het dan nog wel Nazomerfestival noemen, vroegen we ons af. Ons antwoord: ‘Ja!’. Juist nu willen we weer vieren dat we veilig samen kunnen zijn.”

In de binnenstad wordt het startschot gegeven: daar treft men buitenlandse taferelen in de Schoonhovense straatjes. Op dezelfde dag kan de geschiedenis van de Zilverstad en twin city Nieuwpoort beleefd worden met stadswandelingen. De overtocht over de Lek kan gemaakt worden met het voetveer Af en Toe. Als klap op de vuurpijl is ’s avonds een drive-in bioscoop georganiseerd op Parkeerterrein P2 Buiten de Veerpoort.

 “Vanuit verschillende hoeken ontstonden initiatieven om iets te organiseren”, deelt Stefan van Beeten. “Met andere partijen zijn we in gesprek geraakt na onze vraag of zij weer mogelijkheden zagen. Nog lang niet alles kan en mag. Het is logisch dat deze editie van het Nazomerfestival minder events omvat dan we gewend zijn. Daarom trekken we nauw op met BIZ Centrum Schoonhoven. Zij toveren de binnenstad gedurende het hele Nazomerfestival 2020 om tot ‘Eindelijk-even-weg-podium’. Daardoor hangt er – evenement of niet – steeds een fijn festivalsfeertje in de stad.”

Ook Open Monumentendag, de 10e Avantri Nazomerloop en de Zelfplukdagen bij boomgaard de Lekbongerd  worden georganiseerd tijdens dit Nazomerfestival.

Het volledige programma is te vinden op Nazomerfestival.info. Schoonhoven Partners coördineert het programma van dit bijzondere Nazomerfestival.

Dit bericht is 1375 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief