Archieven

Dit bericht is 729 keer gelezen

Urbex foto-expositie in Het Kwartier

Urbex foto-expositie in Het Kwartier

STOLWIJK – In het gemeenschapscentrum Het Kwartier exposeert Wim van de Water met een selectie uit zijn omvangrijke fotocollectie. Deze expositie laat een ieder kennis maken met het begrip ‘Urbex’, de verkorte Engelse benaming voor Urban Exploring. Dit zijn foto’s van onder andere ruimten in vervallen en verlaten gebouwen, kerken, fabriekspanden, ziekenhuizen en voormalige militaire terreinen. 
De Stolwijkse amateurfotograaf maakte enige jaren geleden kennis met deze bijzondere manier van fotografie.  Het maken van deze foto’s is spannend omdat niet altijd de locaties en ruimten openbaar toegankelijk zijn. Met collega Urbexfotografen worden locaties gezocht via google maps en zoekt men informatie hoe binnen te komen. Gedragscode voor de Urbexfotograaf is altijd: “Laat alleen voetstappen achter, neem slechts foto’s mee.”
Het thema ‘Forgotten Past’ dekt dan ook volledig de lading van de te bezichtigen foto’s. Immers, hetgeen is vastgelegd was ooit in het verleden nieuw en in bloei. De officiële opening van de expositie in Het Kwartier is vrijdag 1 maart tussen 17.00 en 19.00 uur. Wim zal dan zelf aanwezig zijn om, aan de hand van de foto’s, meer te vertellen over zijn passie. De expositie is tot en met 1 mei te bezichtigen. Belangstellenden zijn van harte welkom.
28827719_745692565620087_148795650684982004_o

Dit bericht is 729 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief