Archieven

Dit bericht is 869 keer gelezen

Mirjam IJsseldijk

Mirjam IJsseldijk

KRIMPEN AAN DE LEK- “Het enthousiasme om aan dit evenement deel te nemen is enorm”, glundert Mirjam IJsseldijk. In het dagelijks leven is zij onder meer pianolerares, zangpedagoge, koordirigente en speelt ze regelmatig in ensembles en orkesten.

Kortom, alles draait om muziek. Dus toen ze werd gevraagd zitting te nemen in het comité dat op 19 december een Kerstwandeling door het dorp organiseert hoefde ze niet lang na te denken. Haar taak werd het muzikale gedeelte vorm te geven en dat lukte wonderwel. Mirjam benaderde onder meer Crescendo, Rejoice, popkoor Topaz en de IJsselmannen en die zegden allemaal spontaan hun medewerking toe. “Iedereen die ik vroeg mee te doen zei meteen ja.”

Dat gold overigens ook voor alle andere medewerkenden zoals de spelers en speelsters van toneelvereniging KDO, boeren uit de omgeving die schapen en strobalen ter beschikking stellen, leerlingen van de basisscholen die als figurant optreden en particulieren en bedrijven die hun tuin of bedrijfsruimte openstellen. Het wordt weer zo’n evenement waar het hele dorp actief bij betrokken is. Zelfs veel bewoners langs de route hebben al beloofd hun huis en tuin feestelijk te verlichten.

Idee
Het idee kwam van dominee Luci Schermers van de Ontmoetingskerk die eerder meeliep tijdens Kerstwandelingen in andere gemeenten. “Dat moet in Krimpen ook kunnen”, besloot ze en ze legde haar idee voor aan beide kerken in de gemeente en aan het Cultuurhuis. “Doen we”, besloten deze instellingen en ze vormden een kernteam om het plan verder uit te werken.

In brede kring werd medewerking gezocht en zoals gezegd gevonden en nu staat er een kerstwandeling door de dorpskern op het programma waaraan ongeveer zestig acteurs en figuranten en rond zeventig muzikanten deelnemen. Tel daarbij de organisatoren, de techneuten, de dames van het naaiatelier, verkeersregelaars, EHBO’ers en andere dienstverleners bij op en je komt al snel uit op rond de 180 dorpsgenoten die een rol spelen in het geheel. Een evenement voor het dorp door het dorp.

Belevenis
De kerstwandeling vindt plaats op woensdag 19 december. Tussen 18.30 en 19.30 uur kan iedereen die mee wil wandelen starten bij het Cultuurhuis waar meteen de eerste scène wordt gespeeld. De profeet Jesaja wijst de wandelaars de weg naar de tien andere scènes waarin het complete kerstverhaal wordt uitgebeeld. Ze komen onder andere langs de plaats waar Maria de engel ontmoette die haar vertelde dat ze zwanger was, langs de herberg waar geen plaats was voor Josef en Maria, ze ontmoeten de Romeinse soldaten, de herders in het veld en de drie wijzen uit het oosten om ten slotte uit te komen bij de Kerststal waarin Jezus werd geboren.

In de Ontmoetingskerk eindigt de tocht met chocomel, een lekkernij en de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten over deze bijzondere wandeling door de dorpskern. De Kerstwandeling door Krimpen belooft een unieke belevenis te worden voor jong en oud, gelovig of niet gelovig.

BIJZONDERE KERSTWANDELING 2

Dit bericht is 869 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief