Archieven

Dit bericht is 1122 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – “We hebben ons streefbedrag al voor de tweede keer opgehoogd”, glundert Wim Mourik. “Er staat al ruim zestienduizend euro op de teller en we hopen dat dat bedrag zal groeien naar twintigduizend.”

Wim Mourik is afkomstig uit een schippersgeslacht in Ouderkerk aan den IJssel en is samen met zijn zoon eigenaar van de binnenvaartschepen Gouwediep en IJsseldiep, waarmee ze de rivieren in Duitsland en de Benelux bevaren. Ze vervoeren voornamelijk zand en grind in opdracht van de Van Nieuwpoort groep, gevestigd in Gouda, die onder meer is gespecialiseerd in de levering van bouwgrondstoffen. “Zaterdag vertrekken we bijvoorbeeld naar een leverancier net over de Duitse grens om vandaar een lading naar Amsterdam te brengen, te lossen en opnieuw te laden voor een reis naar Friesland.” Als binnenschipper kom je nog eens ergens!

Bij Van Nieuwpoort is Martijn Boom één van de planners die de vrachten verdelen over de ongeveer veertig schepen die voor zijn bedrijf varen. Privé kennen Wim en Martijn elkaar ook wel uit de tijd dat ze nog samen zaal voetbalden in De Drie Maenen. Wim werd dan ook hevig geraakt door het verhaal van Martijn over zijn dochter Lieke. Bij het meisje zijn, toen ze anderhalf jaar oud was, twee kwaadaardige tumoren in het hoofd vastgesteld. Ze is geopereerd en ondergaat nu zware chemokuren. “Of ze zal herstellen is nog ongewis, zeker is in ieder geval dat zij blijvend een groot deel van haar gezichtsvermogen kwijt is.”

Wim sprak er over met enkele collega’s en zij vonden met elkaar dat zij iets moesten doen om Lieke, haar ouders en haar broertje een hart onder de riem te steken. Het gezin zelf helpen moeten ze aan de medici overlaten, maar zij vonden een andere manier. Schippers hebben iets met vlaggen in hun masten en ze besloten een vlag te laten ontwerpen waarmee ze KiKa ondersteunen. KiKa staat voor Kinderen Kankervrij en spant zich in om geld in te zamelen dat wordt gebruikt voor het onderzoek naar voorkomen en genezen van kanker bij kinderen.

Wim, de eveneens uit Ouderkerk afkomstige Marco Heuvelman en hun Limburgse collega Pim Kint gingen aan de slag en dat werd een overweldigend succes. Inmiddels wapperen er al een paar honderd ‘Lieke vlaggen’ aan masten op de Nederlandse wateren en dat worden er iedere dag meer. Wie vijftig euro doneert ontvangt per omgaande een vlag. Dat bedrag komt geheel ten goede aan het doel, want de drie schippers financieren het drukken van de vlaggen zelf. Daarnaast zijn er ook veel mensen die spontaan een bedrag doneren omdat zij de actie zo sympathiek vinden. “We gaan er nog een paar weken mee door en sluiten de actie rond het einde van de maand af”, besluit Wim zijn verhaal.

Alle informatie is te vinden op de website van KiKa. Vlaggen kunnen ook besteld worden bij Wim, via 06-55347355.

Dit bericht is 1122 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief