Archieven

Dit bericht is 966 keer gelezen

plaatsnaambordjes-foto-schoonhoven-zilverstadSCHOONHOVEN – Als er genoeg draagkracht is onder de winkeliers kan binnenkort de Stichting ‘BIZ’ van start gaan. BIZ staat voor Bedrijven Investeringszone en wordt de opvolger van de huidige Vereniging Ondernemers Centrum (VOC). Er zijn plannen uitgewerkt om de binnenstad leefbaarder te maken en een ondersteunende stimulans te geven aan het toerisme.

“Het is een nieuwe manier van samenwerken tussen ondernemers. Ze hebben mij gevraagd voorzitter van de BIZ te worden”, vertelt Michiel van der Schaaf in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “We hebben hier in Schoonhoven ongeveer 140 winkelpanden. BIZ wordt de paraplu om zaken aan de gang te houden en aan te pakken. Denk aan het organiseren van de Zilverdag, de feestverlichting, de bloemen die in het zomerseizoen worden opgehangen, collectieve marketing en promotie, maar ook aan het tegengaan van leegstand van panden. We werken goed samen met de gemeente. Dit alles is belangrijk voor de ontwikkeling van de stad.”

Vergadering
Onlangs is in Hotel Restaurant Belvedère de eerste vergadering geweest van de BIZ . “Het was een drukke avond waarbij we alle plannen kenbaar hebben gemaakt en vragen van de aanwezigen hebben beantwoord. Om de BIZ daadwerkelijk van start te laten gaan moeten genoeg ondernemers hiermee instemmen. Velen staan positief tegenover dit nieuwe initiatief. We verwachten dat er een brede steun uitkomt”, aldus de kersverse voorzitter van BIZ. De definitieve uitslag laat nog even op zich wachten. Bedrijven kunnen stemmen tot 20 februari a.s. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt.

Twijfels
Uiteraard zijn er ook mensen die niet direct positief zijn. “Men heeft twijfels over bijvoorbeeld de transparantie; hebben wij als ondernemers invloed op wat de BIZ doet? Het antwoord daarop is eenvoudig. Het bestuur van de BIZ is initiatief nemend, de ondernemers hebben altijd het laatste woord. Ook leeft de vraag of er geen taken worden overgenomen van de gemeente Krimpenerwaard. “De gemeente heeft aangegeven de komende vijf jaar niet te bezuinigen op haar huidige taken. Daarmee zijn de belangrijkste bezwaren weggenomen. We willen allemaal dat de stad verder komt. Ook voor de bewoners zijn de plannen positief. Een mooie binnenstad met voldoende faciliteiten waar winkeliers, horeca en zilversmeden onderdeel van zijn, die maken een stad leefbaar.”

Plannen
Naast de regiofunctie die Schoonhoven heeft kan ook het toerisme een impuls geven aan de stad. “Het wordt niet de taak van de BIZ om daar in te investeren maar we ondersteunen het wel”, maakt Michiel duidelijk. Hij kent het klappen van de zweep omdat hij, in zijn dagelijkse werkzaamheden, alles met toerisme te maken heeft. Als de uitslag van de stemming positief is gaat de BIZ van start. Dan zullen de plannen ook verder naar buiten toe worden gebracht. “Met name de leegstand in de Lopikerstraat willen we als eerste aanpakken. Ook de feestverlichting moet vernieuwd worden.” Als derde punt  noemt Michiel de ondernemers helpen om ondernemer te zijn. “Een zelfstandig ondernemer moet alles zelf doen en kan zeker hulp bij allerlei praktische zaken gebruiken.”

Uitslag
Op 20 februari is de uitslag van de stemming. Dan wordt bekend of het bestuur van de BIZ met de plannen aan de slag kan. “Ondernemers en bestuur hebben veel tijd gestoken in het starten van de BIZ. Ik ga ervanuit dat we aan het werk kunnen. Als het niet doorgaat zou mij dat zeer tegenvallen. Dan krijg ik wel veel vrije tijd, maar ik steek liever mijn tijd in deze plannen want Schoonhoven is dat waard”, besluit Michiel het vraaggesprek.

Meer over de plannen van de BIZ hoort u komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

wJozU98U

Dit bericht is 966 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief