Archieven

Dit bericht is 2396 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Bij het hondenstrand bij de Surfplas in recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek is blauwalg aangetroffen. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Blauwalgen zijn bacteriën die giftige stoffen kunnen bevatten. Hondeneigenaren krijgen het advies om hun viervoeter niet van het water te laten drinken of erin te laten zwemmen. Blauwalg is sliertig en groen-blauw van kleur, vertroebelt het water en kan stankoverlast en gezondheidsklachten voor mens en dier veroorzaken.

Ook in de polder Berkenwoude neemt, na een afname in de afgelopen weken, de concentratie blauwalgen weer toe.

Het hoogheemraadschap houdt het oppervlaktewater in de gaten: ze voert veldinspecties uit, meet de waterkwaliteit en laat slootwater onderzoeken in een laboratorium. “We proberen de verspreiding van blauwalg zo goed mogelijk tegen te gaan. Bijvoorbeeld door water via een andere route te laten stromen en gebieden te isoleren. Ook passen we op sommige plaatsen het waterpeil aan en laten we schoon water instromen vanuit de Hollandsche IJssel.”

Dit bericht is 2396 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Blauwalg bij hondenstrand Krimpenerhout

  • Schandalig, dat de hond weer de “underdog” is in de renovatie plannen van de surfplas.
    Je moet hondenbelasting betalen, je moet je aan allerlei regels houden die door mensen met voeten worden getreden. (fietsen op voetpaden).
    En dan niet zorgen dat er geen blauwalg in het honden vijvertje kan komen.
    Hadden ze dat ook niet op kunnen spuiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief