Dit bericht is 1041 keer gelezen

Blauwalg. (Foto: Wikipedia)
Blauwalgen kleuren het water groen en kunnen een drijflaag op het water vormen. De drijvende algen kunnen er uit zien als groenblauwe slierten op het water. “Sommige blauwalgen die in de Krimpenerwaard voorkomen, kunnen giftige stoffen vormen en afgeven”, aldus het hoogheemraadschap. “Daarom is het niet verstandig om in dit water te zwemmen, ook honden/huisdieren niet te laten zwemmen en dieren (vee) niet van het water te laten drinken. Slootwater gebruiken als sproeiwater voor de (moes)tuin wordt ook ontraden. Gebruik hiervoor liever regenwater uit de ton of kraanwater. Water met blauwalg kan leiden tot stankoverlast en sterfte van watervogels en vissen.”
Verspreiding tegengaan
Het hoogheemraadschap probeert de verspreiding van de blauwalgen door aan- en afvoer van water zo veel mogelijk tegen te gaan. Soms wordt lokaal water via een andere route aangevoerd wanneer dit mogelijk is. “Daarvoor onderzoeken we de ontwikkeling en verspreiding van de blauwalgen en voeren metingen uit.”
Blauwalg kan overal in de Krimpenerwaard voorkomen. Het hoogheemraadschap vraagt mensen die blauwalg aantreffen, hiervan een foto te maken en die te mailen naar klantmeldingen@hhsk.nl. Tevens kan men het meldingsformulier op de website invullen of bellen naar (010) 4537200.
Dit bericht is 1041 keer gelezen
Recente reacties