Archieven

Dit bericht is 1118 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De hoeveelheid blauwalg in de Krimpenerwaard is sinds vorige week sterk afgenomen. Het hoogheemraadschap heeft geen drijflagen meer geconstateerd. Alle genomen monsters hadden gebruikelijke concentraties.

De vele regenval van vorige week heeft op sommige plaatsen geleid tot riooloverstorten. Het vervuilde water kan in de sloten terechtkomen. Bij zonnig weer kan hierdoor de blauwalg in deze sloten groeien, te herkennen aan een groen-blauwe troebeling van het water.

Het hoogheemraadschap blijft de ontwikkeling van de blauwalgen in de gaten houden. Als de temperatuur snel stijgt, kan de hoeveelheid blauwalg vlug weer toenemen. Het hoogheemraadschap voert metingen uit en waar dat nodig is, neemt ze nog steeds maatregelen. “Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we het water via andere sloten laten stromen. Op andere plekken passen we het waterpeil aan.”

Blauwalg kan gaan stinken en vissterfte veroorzaken. Wie dit constateert, kan hiervan melding doen bij klanteninformatie via het meldingsformulier op de website van het hoogheemraadschap of via telefoonnummer (010) 4537200.

Dit bericht is 1118 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief