Archieven

Dit bericht is 2052 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Helaas zijn en glijden een toenemend aantal gezinnen richting de armoedegrens. Juist voor deze groep zet de Stichting ‘Blije Gift’ zich in. Het pand aan het Middelland 22a puilt steeds meer uit met gratis ontvangen speelgoed en kleding.

“Ik was schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Door een ongeluk kon ik mijn werk niet meer uitvoeren en ben daarom in het vrijwilligerswerk gegaan. Tien jaar heb ik bij de voedselbank Rotterdam gewerkt, samen met Arthur Bouw”, vertelt de energieke Annette Koopman aan RTV Krimpenerwaard.  Zij is de coördinator van de geoliede machine aan de Lekdijk. “Vanuit dit pand kon ik starten met Blije Gift”. Doel van de stichting is om gezinnen te helpen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank. “Wij ondersteunen ze met levensmiddelenbonnen. Dan kunnen ze zelf het eten kopen wat ze willen en nodig hebben. Op deze manier wordt er ook veel minder voedsel weggegooid.

Opening
Omdat de loods ter beschikking werd gesteld, is de weg vrijgemaakt voor uitbreiding van de ondersteunende producten. “Twee jaar geleden hebben we besloten om bedrijven te gaan benaderen om spullen te doneren. Zo zijn we begonnen met winterjassen”, maakt Koopman duidelijk. Ze werden overvallen door het succes want er werden maar liefst drieduizend jassen gegeven. Inmiddels wordt van alles verzameld, vooral veel speelgoed. Belangrijk is dat het gratis ter beschikking wordt gesteld. Kinderen zijn later dit jaar met hun ouders welkom om langs te komen. De officiële opening stond gepland op woensdag 11 november. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is nog onbekend wat de nieuwe datum wordt.

Krap
Arthur Bouw: “Er zijn honderden gezinnen in de Krimpenerwaard en Rotterdam die het krap hebben. Ik ben blij dat we ze vanuit deze basis kunnen voorzien met allerlei spullen.” Veel mensen kennen Arthur als de zoon van huisarts Bouw. Hij heeft het hart op de goede plaats en stelt de ruimte beschikbaar om de gekregen spullen op te slaan. Iedere dag zet hij zich ook zelf in voor het goede doel. “s-Morgens ben ik aan het werk op de zaak en ‘s middags ben ik hier te vinden. Fantastisch dat ik deze combinatie kan maken.”

Win-win
In de loods vallen meteen ‘de huisjes’ op. Dit herbergt speelgoed voor verschillende leeftijdscategorieën. “Samen met mijn bouwmaat Walter hebben we deze gemaakt”, zegt vrijwilliger Jan Brader uit Vlist. Iedere woensdag is hij hier de hele dag aanwezig om te helpen met allerlei klusjes. Jan verheugt zich op de opening van het pand. “In gedachten zie ik de kinderen al stralend binnenkomen. Die willen dan niet meer weg”, glundert de man die zichzelf ‘de handjes’ noemt. Dit is waarom ik dit ‘werk’ zo graag doe: de gezichtjes en oogjes van de kinderen. Het is een win-win situatie. Het geeft mij een goed gevoel en de mensen vertrekken met een big smile.”

Aanmelding voor de Blije Gift loopt via maatschappelijk werk. Alle verkregen goederen zijn gratis ter beschikking gesteld. Meer informatie is terug te lezen op www.blijegift.nl. Afgelopen zaterdag waren de vrijwilligers van de Blije Gift te gast op de radio tussen 13.00 en 14.00 uur. De uitzending is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Annette Koopman en Jan Brader

Dit bericht is 2052 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief