Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1180 keer gelezen

BERGAMBACHT – Kim Graafland dropt samen met haar zus Sheila her en der in Bergambacht fraai beschilderde stenen. Wie zo’n ‘Blije Kei’ vervolgens vindt heeft de keuze: mee naar huis nemen of de kunstwerkjes aan een nieuwe zwerftocht laten beginnen.

“Blije keien zijn stenen die wij zelf beschilderen en vervolgens laten zwerven door Bergambacht”, vertelden de twee vrijdagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Het idee erachter: een glimlach toveren op het gezicht van de vinder. Je mag ‘m mee naar huis nemen of verder laten zwerven door Bergambacht. De keus is aan de vinder zelf.

Inmiddels hebben beide dames zo’n vijftig stenen beschilderd en achtergelaten in Bergambacht. “We laten ze in principe alleen achter hier in het dorp, maar vinders nemen ze wellicht mee naar elders in de Krimpenerwaard of een andere plek in ons land. Zo zwerven de keien steeds verder.”

De zussen garanderen dat de keien in het zicht liggen, bijvoorbeeld in tuinen, maar ook op bankjes en prullenbakken. “Je hoeft dus niet de bosjes in te duiken om er een te kunnen vinden. Onze stenen hebben altijd een actueel thema, bijvoorbeeld laatst Pasen en nu weer de naderende Koningsdag.”

De hobby van het beschilderen van keien is inmiddels ook overgeslagen op andere dorpsgenoten, die op hun beurt hun eigen kunstwerkjes nu verspreiden door het dorp. “Iedereen voorziet de stenen van zijn eigen initialen, zodat ze altijd herleid kunnen worden. Op de achterkant van de stenen staat een Facebookadres, waarop foto’s gepost kunnen worden van de gevonden exemplaren. Het is leuk om te zien dat de groep zo snel groeit. We dachten, we leggen een paar stenen neer en zien wel, maar dat het zo snel opgepikt en enthousiast ontvangen zou worden, hadden we niet verwacht. We hebben er niet echt een doel mee, zolang het maar leuk blijft. Het moet ook wel een verrassing blijven om een steen te vinden.”

Dit bericht is 1180 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief