Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2139 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het CDA in de raad van Krimpenerwaard vindt dat ook na afloop van de huidige noodmaatregelen vanwege het coronavirus, er opgetreden moet worden tegen de overlast van motoren op de polderwegen en dijken in de Krimpenerwaard.

CDA-fractievoorzitter Jan Dekker geeft aan dat reeds voor de coronacrisis onder meer door zijn partij is opgeroepen om meer handhavend op te treden tegen verkeersovertredingen en motoren die meer herrie maken dan is toegestaan.

Dekker: “Het antwoord van burgemeester Cazemier is veelal geweest dat dit heel moeilijk is. Maar inmiddels is in de huidige coronaperiode aangetoond dat het zinvol is om een weekend/feestdagen-verbod in stellen voor motorrijders op de dijken in de Krimpenerwaard en te handhaven op verkeersonveilig gedrag, zoals hoge snelheid, veel lawaai en negeren van een inhaalverbod. Het kan dus wel, zo is gebleken.”

Vervolgens: “Wat ons betreft zijn motoren, mits ze zich netjes gedragen, beslist welkom in de Krimpenerwaard. Maar als de overlast terugkomt en de handhaving is onvoldoende, dan mogen wat ons betreft de dijken blijvend afgesloten worden voor doorgaand motorverkeer.”

Het CDA heeft hierover een motie opgesteld, die in de raadsvergadering van dinsdag 26 mei wordt ingediend.

Dit bericht is 2139 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief