Archieven

Dit bericht is 935 keer gelezen

boekenKRIMPENERWAARD – Directrice Anja Oosterlaken van de Bibliotheek Krimpenerwaard luidt de noodklok over het voortbestaan van de bibliotheek bus in de Krimpenerwaard. Dit vanwege het feit dat de gemeente het totale subsidiebedrag voor 2020 met vijf procent wil korten.

Als de bezuiniging doorgaat is het stallen van de bibliobus de enige optie waarmee inwoners van Haastrecht, Vlist, Stolwijk en Berkenwoude achterop raken ten opzichte van de andere kernen. Ook andere plannen kunnen door de korting op de tocht komen te staan. Vooral Haastrecht en Stolwijk worden daardoor getroffen.

Het bezuinigen op het inhuren van de bibliobus is volgens de directrice de enige optie om het gat van 53.000 euro op te vangen. De bibliotheek heeft de afgelopen jaren al flink moeten bezuinigen. De rek is er uit en dus komt de aangekondigde korting hard aan.

Komende raadsvergadering staat de korting van 53.000 euro op de agenda. Het college van burgemeester en wethouders zou het jammer vinden als de rijdende bieb ophoudt te bestaan. Het blijft echter wel een beslissing van de bibliotheek. Komende dinsdag weten we meer.

Dit bericht is 935 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief