Archieven

Dit bericht is 1075 keer gelezen

REGIO – De waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden heeft vanaf 1 januari een nieuwe vervoerder: Blue Amigo.

Blue Amigo gaat reizigers vervoeren met nieuwe, schone schepen tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Het gaat hierbij om negen schepen. De Waterbus gaat op de verbinding Zwijndrecht – Dordrecht – Papendrecht met drie nieuwe zero emissie schepen varen. Op de verbinding Rotterdam – Dordrecht en Rotterdam – Kinderdijk gaat Blue Amigo varen met zes nieuwe dieselelektrische, hybride schepen, die eenvoudig kunnen worden omgebouwd naar volledig elektrisch. De nieuwe schepen stromen in de loop van 2022 in.

Betere bereikbaarheid via het water
Met de nieuwe vervoerder kunnen reizigers uit Rotterdam het hele jaar door met de Waterbus naar Kinderdijk. Ook komt er in de loop van 2022 een nieuwe halte bij het Zalmhuis/Rivium, waardoor Capelle aan den IJssel via de Waterbus goed bereikbaar wordt. Daarnaast komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht via Dordrecht en blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk. Een wens uit de Drechtsteden wordt hiermee werkelijkheid.

De provincie Zuid-Holland is opdrachtgever van de Waterbus. Gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Met Blue Amigo hebben we een belangrijke nieuwe partner om invulling te geven aan onze doelstelling ‘zero-emissie OV in 2030’.”

Dit bericht is 1075 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Blue Amigo nieuwe vervoerder Waterbus

  • Nu nog een halte in Krimpen aan de Lek !!

  • Leuk die overname, maar qua communicatie mag het wel wat beter. Er wordt hier geen woord gerept over het schrappen van haltes voor een bepaalde periode. Zoals de halte hooikade te Dordrecht, deze is alleen in de zomer open. Hierdoor een mega probleem met bereikbaar van mijn werk achter de grote kerk te Dordrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief