Archieven

Dit bericht is 979 keer gelezen

boaKRIMPENERWAARD – Buitengewoon Opsporingsambtenaren (Boa’s) van de gemeente Krimpenerwaard gaan op tournee door de Krimpenerwaard. Dit om de bekendheid van hun werk te vergroten.

Helemaal nieuw is het niet, want de handhavers zijn al eerder ‘on tour’ geweest door de Krimpenerwaard, zo vertelde burgemeester Roel Cazemier zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “In 2018 zijn ze bij senioren in onze gemeente op bezoek geweest, om voorlichting te geven over allerlei veiligheidszaken. Nu gaan ze met het jongerenwerk ‘on tour’ door de gemeente, om met jongeren in gesprek te komen over allerlei veiligheidsaspecten die hen aangaan. Bijvoorbeeld, mag je fietsen in de Lopikerstraat in Schoonhoven? Allemaal van dat soort dingen.”

Extra toezichthouder
In de gemeente Krimpeneraard zijn vijf Boa’s werkzaam, maar dat worden er zes. Cazemier: “De sollicitatiegesprekken daarvoor lopen momenteel. Als je diep in m’n hart kijkt, zouden dat er nog meer moeten worden. Maar het moet natuurlijk allemaal betaald worden en er zijn ook andere prioriteiten, daar heb ik ook begrip voor.

Drie Boa’s waren in dienst bij de gemeente en twee werden extern ingehuurd. Die situatie veranderd. “Dat is allemaal wat duurder, dus nemen we ze nu zelf in dienst en kunnen we voor bijna hetzelfde geld een extra BOA aanstellen. Dus ze zijn allemaal in dienst bij de gemeente. Voor hen en voor ons plezierig.”

Politie
De Boa’s werken nauw samen met de politie Krimpenerwaard. Cazemier: “Ze zitten ook bij briefings van de politie over wat er speelt in de gemeente. Ze werken ook ‘s avonds en in het weekend, afhankelijk van wat er te doen is in de gemeente. Bijvoorbeeld met Stolkse kermis zullen ze ingeroosterd worden.

Met ‘BOA’s on tour’ willen de handhavers hun rol in de gemeenschap versterken en moeten inwoners hen steeds vaker weten te vinden om klachten door te geven over bijvoorbeeld burenruzies of loslopende honden.

De tour voert dit jaar onder andere naar ‘t Huis van Noord in Schoonhoven om met jongeren aldaar in gesprek te raken. “Ze zullen ongetwijfeld ook naar Bergambacht gaan om daar met de jeugd te praten. Het is goed dat ook jeugd- en jongerenwerk meegaat, want je wilt natuurlijk echt met elkaar in gesprek komen.” Cazemier verwacht dat jongeren wel openstaan voor zo’n gesprek. “Die hebben natuurlijk ook geen zin in gedoe, dus al je nou gewoon goed naar elkaar luistert, dan kan je altijd iets van opsteken. Onze jeugd is nog niet zo verkeerd.”

Dit bericht is 979 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief