Archieven

Dit bericht is 1860 keer gelezen

LEKKERKERK – Arie en Ali Verwoerd van tankstation De Boezem in Lekkerkerk waren afgelopen zondag precies 59 jaar getrouwd. Dit is op zich natuurlijk al bijzonder, maar deze dag had ook nog een mooie verrassing in petto. Ze kregen namelijk een boek aangeboden waarin de 115-jarige geschiedenis van het familiebedrijf Broere-Verwoerd is beschreven.

Elke zondagochtend zorgen Arie en Ali ervoor dat het tankstation aan de rad van Lekkerkerk om 8.00 uur wordt geopend en dat gebeurde ook op deze heuglijke dag. Hoewel ze allebei de tachtig jaar ruim zijn gepasseerd, is dit een traditie geworden die in stand blijft. Rond half tien kwamen de kinderen en kleinkinderen onaangekondigd naar de tankshop met bloemen en gebak om Arie en Ali te feliciteren en tegelijk een kop koffie te drinken. “Dat was al een hele grote verrassing, waar we helemaal geen rekening mee hadden gehouden”, aldus Ali Verwoerd. “Op gepaste afstand en met de mondkapjes op konden we op deze manier toch even stilstaan bij deze prachtige mijlpaal”, zo vervolgt dochter Netty.

Bij zo’n dag hoort vanzelfsprekend ook een cadeau en dat was iets waar Arie en Ali zeker niet op hadden gerekend. Hoewel ze wisten dat schoonzoon Erwin al geruime tijd bezig was om de geschiedenis van het familiebedrijf vast te leggen, waren ze zeer beduusd toen ze het eerste exemplaar van het boek ‘Van petroleumbusje tot modern tankstation’ kregen aangeboden. “We werden er helemaal stil van en zijn zeer onder de indruk van het eindresultaat van het boek. Een mooier cadeau hadden wij ons niet kunnen wensen”, zo vult Arie aan.

Het boek is geschreven ter ere van het 115-jarig bestaan van het familiebedrijf. De start vond plaats in 1905 door de grootvader van Ali Verwoerd. Met verhalen van familieleden, direct betrokkenen en personeelsleden worden in dit boek steeds per decennia de belangrijkste en meest opvallende gebeurtenissen beschreven. Daarnaast zijn vele foto’s opgenomen die een goed beeld geven van de ontwikkeling die het bedrijf in 115 jaar heeft doorgemaakt. Het boek is te koop bij tankstation De Boezem in Lekkerkerk.

Dit bericht is 1860 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief