Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2125 keer gelezen

LEKKERKERK – Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog. Dat is de titel van een recent verschenen publicatie van de historische vereniging ‘Lekkerkerk door de Tijd’, en gaat over hoe dorpsbewoners de oorlog beleefden.

De redactie van Lekkerkerk door de Tijd is op zoek gegaan en presenteert in dit boek tweeëntwintig bijzondere verhalen en één gedicht over Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog. Het zijn verhalen die hun sporen nalieten.

“Zoals met eerdere publicaties, hebben onze auteurs zich weer geheel belangeloos ingezet om de geschiedenis van het dorp vastteleggen”, laat bestuurslid Adri van Vliet weten. “Meer nog dan eerdere publicaties wordt een beladen periode van het verleden vastgelegd, dat 75 na dato nog geenszins aan actualiteit heeft ingeboet.”

Het boek telt 228 bladzijden en is vanaf heden voor 16,- euro verkrijgbaar in boekwinkel WMW Sanorma aan het Raadhuisplein 47 in Lekkerkerk.

Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand is de Oudheidkamer van Lekkerkerk door de Tijd – op de eerste verdieping van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Poolmanweg – van 14.00 tot 16.00 uur geopend. In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding is er nu een serie foto’s te zien van de allegorische optochten die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog één keer in de vijf jaar werden georganiseerd door de Oranjevereniging Oranje Nassau.

Verenigingsleden kunnen tevens van de gelegenheid gebruik maken het boek Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog voor de ledenprijs van 12,50 euro aan te schaffen.

Dit bericht is 2125 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief