Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2124 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – VVD’er Marco Oudshoorn heeft eerder deze week aan het college van Krimpenerwaard om opheldering gevraagd over het mogelijk verwijderen van boeken met Zwarte Piet uit de bibliotheken in de Krimpenerwaard. Hij laat vrijdag weten inmiddels poolshoogte te hebben genomen: “Het is inderdaad gebeurd.”

Anton Kok, directeur Vereniging van Openbare Bibliotheken noemt het verwijderen van de boeken “logisch en passend bij de tijdsgeest”. En: “Er zijn in de loop van de tijd talrijke boeken weggehaald, omdat ze in strijd met de goede zeden waren.”

Oudshoorn: “Zwarte Piet heeft naar ons inzicht niets maar dan ook niets met racisme te maken. Maar daar kan je verschillend over denken en de discussie over voeren. Maar om nu de keuze onmogelijk te maken om daar überhaupt naar boeken met Zwarte Piet te kunnen kijken of te lenen, dat gaat ons veel te ver en zet de deur open naar een volgende stap zoals bijvoorbeeld het verwijderen van de boeken van Jip en Janneke omdat die het klassiek vrouw/man beeld propaganderen. Zoals een PvdA-Kamerlid deze week aangaf.”

Vervolgens: “Omdat wij dit ervaren als een soort ‘boekverbranding’ hebben wij het college gevraagd om dit bij de bibliotheken, waarvan onze gemeente een belangrijk subsidiegever is, aan te kaarten. Komt ook nog bij dat in deze streken Zwarte Piet nog gewoon zwart is. En dat je bij de winkeliers in Schoonhoven nog een memoryspel kan sparen met echte pieten erop. Er zijn belangrijkere zaken om je druk over te maken maar we willen toch hier graag vragen over stellen.”

Lees ook: – ‘Boeken met Zwarte Piet niet bewust uit collectie gehaald’

Dit bericht is 2124 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Boeken met Zwarte Piet uit bibliotheken Krimpenerwaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief