Archieven

Dit bericht is 884 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Alje Bosma houdt zaterdag 10 april de boekpresentatie van zijn project De Waslijn.

Om 10.00 uur is hij aanwezig en komen enkele kopers, hun boek persoonlijk (op afspraak) ophalen in De Oude Apotheek. In de voorverkoop zijn al ruim 125 exemplaren verkocht, en hebben veel mensen een bijdrage overgemaakt voor de realisatie van de bijbehorende theaterproductie.

In 2016 raakte Alje Bosma in het tijdsbestek van drie uur alle verbinding met zichzelf en zijn omgeving kwijt. Hij was 58 en had nog nooit eerder in zijn leven een dergelijke ontkoppeling meegemaakt. De diagnose: een ernstige depressie met psychotische kenmerken.

Nu, bijna vier jaar later, is hij terug en vindt manieren om dat wat gebroken is of was, de barsten en breuklijnen zodanig in te zetten dat deze ervaringen van herstel en beter worden niet alleen voor hemzelf maar ook voor anderen waarde hebben. Zijn hernieuwde missie: “Samen met zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen een integraal leertraject opzetten met als doel: humanisering van de zorg en het optimaliseren van re-integratiemogelijkheden.”

Waslijn is een boek, een verhalenmozaïek in drie delen: Zoon, Vader en Helende Geest. Het beschrijft het bijzondere proces van een man die diep gegaan is en met een ‘wasmand vol verhalen’ is teruggekeerd met een geschenk voor zijn omgeving.

Waslijn is ook de titel van een theaterproductie met als ondertitel: ‘Verlies is de draad die door ieders leven gaat. Vreugde is de kern’.

Bosma: “Waslijn richt zich vooral op zorgprofessionals én mensen die de ‘donkere nacht van de ziel’ hebben ervaren en op hun weg terug zijn. Het wil een aanvulling zijn op vaak overbelaste zorgsystemen en opleidingen in het sociaal domein. Als het mogelijk is dat een mens als ik gereset kan worden, dan is dat toch ook mogelijk voor de zorg zelf?”

Dit bericht is 884 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief