Archieven

Dit bericht is 675 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Mellie Metiarij en Els Deckers presenteren op woensdag 14 september hun recentelijk uitgebrachte boek en stripboek in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Metiarij presenteert haar boek “Gedwongen reis, mijn vader dominee S. Metiarij” aan de hand van verhalen, muziek en zang. Deckers was een van de initiatiefnemers en tekenaars van het stripboek ‘Wortels in de Molukken’.

In haar boek vertelt Mellie Metiarij over het leven van haar vader en wat het betekende om op te groeien als de dochter van dominee Metiarij. In 1951 kwamen bijna 4000 KNIL-militairen met hun familie (in totaal ongeveer 12.500 personen) naar Nederland voor wat bedoeld was als een tijdelijk verblijf.

Daartoe behoorde ook de tweede luitenant en legerpredikant Semuel Metiarij, die met zijn vrouw en vier kinderen op 7 maart 1951 vanuit de haven van Tandjung Priok vertrok en op 8 april aankwam in Rotterdam.

Molukse gemeenschap
Het nieuwe stripboek ‘Wortels in de Molukken’ vertelt de verhalen van een aantal bijzondere vrouwen uit de Molukse gemeenschap in Nederland. In het hoofdverhaal delen Nel en Mellie hun kennis en herinneringen van de Molukse geschiedenis met kleinkind Quiana. Deze verhalen worden aangevuld met tekeningen en verhalen van tekenaars Els Deckers en Dido Drachman.

Het programma staat in het teken van de tentoonstelling Istori-istori Maluku Krimpen aan den IJssel, welke nog te zien is bij het Streekmuseum tot en met zaterdag 24 september. De boekpresentatie begint om 14.30 in de Tuinzaal van het museum, inloop vanaf 14.15. Het duurt tot ca. 15.45, waarna de gelegenheid is (strip)boeken te kopen en te laten signeren. De presentatie is gratis bij te wonen, bij een bezoek aan de tentoonstellingen zijn de reguliere entreeprijzen van toepassing.

 

Dit bericht is 675 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief